Skoči do osrednje vsebine

Investicije v opremo in oborožitev v letu 2022

Na današnji novinarski konferenci je direktor Direktorata za logistiko Uroš Korošec predstavil za letos načrtovane investicije v opremo in oborožitev, predvidene tudi z Zakonom o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko 2021-2026.

Ena večjih investicij letos bo nakup transportnega letala Spartan C-27J. Izvedbeni sporazum je bil podpisan že lani, letos pa se aktivnosti nadaljujejo predvsem na področju priprave programov in načrtov usposabljanj za pripadnike Slovenske vojske, ki bodo letalo uporabljali. Letalo naj bi v Slovenijo prišlo spomladi 2023. V letošnjem letu se predvideva nadgradnja helikopterjev Cougar in Bell 412, nakup novih srednje težkih helikopterjev, nakup vozil 8x8 tipa boxer, nakup taktičnih tovornih vozil, nakup premestljivih komunikacijsko informacijskih sistemov in kopenskih senzorjev ter dokup streliva in protioklepnih raket.

Več o investicijah v letošnjem letu lahko preberete v priloženem gradivu, posnetek video konference pa si lahko ogledate na kanalu YouTube Ministrstva za obrambo.

Direktor sedi za mizo z gradivom za video konferenco pred seboj. V ozadju je moder pano ministrstva in zastavi Slovenije ter EU

Na današnji novinarski konferenci je direktor Direktorata za logistiko Uroš Korošec predstavil za letos načrtovane investicije v opremo in oborožitev | Avtor: Vekoslav Rajh