Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 13. marca 2022.

Nesreče v gorah

Izpostava Celje

Ob 13.54 si je na območju Olševe v občini Solčava pri sestopu pohodnik poškodoval gleženj. Druga oseba pa je onemogla. Gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Celje in helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo z Brnika so s pomočjo vitla pohodnika potegnili v helikopter in ju prepeljali v dolino.

Izpostava Kranj

Ob 11.00 se je pri sestopu iz Tošca, občina Bohinj, pri zdrsu poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj in Radovljica so osebo oskrbeli na kraju in jo skupaj z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) z Brnika in helikopterjem slovenske vojske prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Ob11.51 je na poti iz Ljubelja proti Prevali v občini Tržič zdrsnila planinka in se poškodovala. Gorski reševalci GRS Tržič so planinko na kraju oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila, kjer so jo predali reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) Tržič.

Ob 12.06 se je na Zelenici, občina Tržič, poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Tržič so osebo oskrbeli, prepeljali v dolino in predali reševalcem NMP Tržič.

Ob 14.41 so na poti iz Planice proti Crngrobu na planinski poti našli neodzivno osebo. Mimoidoči so takoj začeli z reanimacijo. Skupaj z gorskimi reševalci GRS Škofja loka so osebo oskrbeli, prepeljali v dolino in predali reševalcem NMP Škofja Loka.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Celje

Ob 13.06 se je na smučišču Rogla poškodoval smučar. Reševalci na smučišču so poškodovanega smučarja oskrbeli in prepeljali do stadiona, od koder ga je helikopter Slovenske vojske prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Izpostava Kranj

Ob 11.54 se je pod Hribarcami v Stari Fužini, občina Bohinj, poškodovala turna smučarka. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa HNMP Brnik so osebo oskrbeli in s helikopterjem slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišnico (SB) Jesenice.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.09 se je na smučišču Kope poškodovala smučarka. Oskrbeli so jo reševalci na smučišču. S helikopterjem SV v spremstvu ekipe HNMP Maribor je bila prepeljana v UKC Maribor.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 16.25 je v Skomarju v občini Zreče osebno vozilo zapeljalo s cestišča po brežini. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Zreče so zavarovali kraj nesreče, reševalci NMP Slovenske Konjice pa so oskrbeli 3 poškodovane osebe in eno odpeljali v SB Celje.

Ob 18.08 je na Kovaški cesti v Vitanju osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, sanirali cestišče ter vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

Izpostava Novo mesto

Ob 20.50 je na Andrijaničevi cesti v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo na boku. Gasilci Gasilsko reševalnega centra (GRC) Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika in ga predali reševalcem, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine ter vozilo postavili na cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 18.41 so se v Podlogu v Savinjski dolini v občini Žalec vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini in Žalec so pogasili požar, pregledali dimnik in prostore ter odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Izpostava Koper

Ob 7.41 je na Cesti v Markovec, občina Koper, gorelo v kuhinji stanovanja. Požar je pogasil lastnik pred prihodom gasilcev Javnega zavoda gasilske brigade (JZ GB) Koper, ki so nato iznesli tleči material in prezračili prostore. Stanovalko, ki se je zaradi vdihovanja dima slabo počutila, je ekipa Prehospitalne enote (PHE) Obala prepeljala v SB Izola.

Izpostava Ljubljana

Ob 0.05 je v Miznem Dolu v občini Vrhnika zagorelo v objektu. Gasilci PGD Vrhnika, Verd, Stara Vrhnika in Zaplana so požar pogasili in prezračili prostore in nudili prvo pomoč starejši osebi, ki se je nadihala dima, do prihoda reševalcev NMP, ki so nato osebo oskrbeli na kraju.

Ob 10.11 je v naselju Praproče pri Temenici, občina Ivančna Gorica, zagorela drvarnica neposredno ob stanovanjski hiši. Požar se je deloma razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Stična, Šentvid pri Stični, Temenica in Radohova vas so požar pogasili, iz objekta iznesli ožgan material in okolico preventivno pregledali. Gasilci PGD Temenica so na kraju vršili še gasilsko stražo.

Ob 19.14 je v gozdičku ob Podutiški cesti in obvoznici v Ljubljani gorela manjša baraka velikosti 2 x 3 metre. Požar je zajel še otroška igrala in precej navlake. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana in PGD Podutik Glince so pogasili požar.

Ob 22.21 so v Raskovcu na Vrhniki gorele saje v dimniku mizarske delavnice. Do prihoda gasilcev je požar ugasnil. Gasilci PGD Vrhnika, Stara Vrhnika in Verd so tuljavo preventivno pregledali. Škode ni bilo.

Izpostava Maribor

Ob 22.50 se je v Lavričevi ulici v Mariboru kadilo iz prezračevalnega jaška garažne hiše, kamor je nekdo odvrgel žareč cigaretni ogorek, ki je vnel suho travo v jašku. Gasilci JZ GB Maribor so pogasili žareče odpadke.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.55 je v naselju Vejar, občina Trebnje, gorelo ostrešje stanovanjske hiše. Še pred prihodom gasilcev so domači razkrili del ostrešja in začetni požar pogasili, gasilci PGD Trebnje in Račje selo pa so nato objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Postojna

Ob13.29 so v Dolnji Bitnji, občina Ilirska Bistrica, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so goreče saje pogasili, dimnik deloma očistili, pregledali s termo kamero ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 19.43 so na Vilharjevi ulici v Postojni zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Postojna so pogasili goreče saje in lastniku odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.24 je v Starem trgu, občina Slovenj Gradec, zagorel dimnik ter del ostrešja stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenj Gradec in Stari trg so odkrili del ostrešja, pogasili požar ter prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 1.59 je na Litijski cesti v Ljubljani na dvorišču stanovanjskega objekta zagorelo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Sostro so požar pogasili, odklopili akumulatorje in vozilo pregledali.

Izpostava Nova Gorica

Ob 1.17 je na Cankarjevi ulici v Novi Gorici zagorel osebni avtomobil. Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica so požar, ki je zajel tudi sosednje vozilo, pogasili in odklopili akumulatorje.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.44 je pri naselju Sovinek, občina Semič, ponovno gorelo zapuščeno osebno vozilo. Gasilci PGD Semič so pogasili požar na vozilu.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Brežice

Ob 11.54 je v naselju Drožanje, občina Sevnica, gorelo v gozdu. Gasilci PGD Sevnica so požar na površini okoli enega hektarja omejili in pogasili.

Izpostava Celje

Ob 11.39 je v Bobovem pri Ponikvi v občini Šentjur, ob železniški progi gorela suha trava. Gasilca PGD Dolga Gora sta pogasila požar na površini okoli 70 kvadratnih metrov.

Ob 13.26 je v ulici Na Golovcu v Celju, na športnem igrišču gorela vrvna ograjo. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje so pogasili požar in požarišče preventivno zalili z vodo.

Ob 15.48 je v Studencah, občina Žalec, v gozdu zagorela podrast. Gasilci PGD Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Gotovlje, Žalec in Zavrh pri Galiciji so požar pogasili.

Ob 16.27 je v Brezje pri Dobjem v občini Dobje gorela suha trava. Gasilci PGD Dobje so pogasili požar na površini okoli 700 kvadratnih metrov.

Ob 21.04 so v Pucovi ulici v Celju gasilci PGE Celje pogasili požar trave na površini okoli 50 kvadratnih metrov.

Izpostava Koper

Ob 14.40 je v Dekanih, občina Koper, pri kurjenju občanu ogenj ušel izpod nadzora. Požar površine 1500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Koper, PGD Dekani in PGD Pobegi-Čežarji.

Ob 20.00 je na Poti na Brido v Ankaranu gorela trava. Manjši požar so pred prihodom gasilcev JZ GB Koper pogasili že gasilci PGD Hrvatini.

Izpostava Kranj

Ob 9.15 je v bližini naselja Studor, občina Gorenja Vas- Poljane, zagorelo v gozdu. Gasilci PGD Hotavlje, Gorenja Vas in Trebija so pogasili požara na površini okoli 1000 kvadratnih metrov.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.59 je v naselju Laze pri Gobniku, občina Litija, gorela suha trava in podrast ob gozdu. Ogenj na površini 1,5 hektara, ki se je razširil tudi v gozd, so pogasili gasilci PGD Gabrovka.

Ob 12.51 so v Gornjih Lepovčah, občina Ribnica, pod balkonom stanovanjske hiše goreli gradbeni odpadki. Gasilci PGD Ribnica so požar pogasili ter prekopali in s termo kamero pregledali okolico požara.

Ob 13.07 je v naselju Spodnje Stranje, občina Kamnik, gorelo v gozdu. Gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

Ob 14.11 je v Peruzzijevi ulici v Ljubljani gorelo okoli 4000 kvadratnih metrov obdelovalne površine. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Barje.

Ob 15.03 so na Črnomeljski cesti v Kočevju, gasilci PGD Kočevje pogasili okoli 800 kvadratnih metrov goreče trave in podrasti.

Ob 15.21 so na Poti na Rakovo Jelšo v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana in PGD Barje pogasili okoli 18 hektarov travnate površine. Zaradi vetra se je požar hitro širil po travi. Že pred prihodom gasilcev sta v celoti pogoreli dve vrtni lopi, eno pa je požar močno poškodoval.

Ob 15.34 je na Poti Roberta Blinca v Ljubljani, ob cesti gorela podrast na površini okoli 500 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Brdo.

Ob 16.57 je med Cesto v Prod in reko Savo v Ljubljani na kmetijsko obdelovalni površini gorela suha podrast in grmičevje na površini okoli 500 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova.

Ob 18.04 je v naselju Fužine, občina Kamnik, zagorelo v gozdu na območju bivše Kemijske industrije Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so omejili in pogasili požar na površini hektarja.

Ob 19.01 je ob Poti Roberta Blinca v Ljubljani gorela podrast in drevesni panji. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Ob 19.16 je ob Ižanski cesti v Ljubljani na treh mestih gorela trava. Požar, ki je zajel okoli 6000 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci GB Ljubljana, PGD Barje, Brest, Tomišelj in Iška Loka.

Ob 19.53 so ob ulici Kostevc v Dolenji vasi, občina Ribnica, gasilci PGD Dolenja vas in Rakitnica pogasili požar trave in podrasti na površini okoli 80 kvadratnih metrov.

Ob 22.13 je ob jezeru v Kočevju na površini okoli 100 kvadratnih metrov gorela suha trava in podrast ter manjši kup komposta. Požar so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Ob 22.48 je na Kanonijevi cesti v Ljubljani gorelo grmovje in podrast. Gasilci GB Ljubljana so požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov pogasili.

Izpostava Maribor

Ob 13.00 je v naselju Hrastje, občina Maribor, občanu pri kurjenju v naravi ogenj ušel izpod nadzora. Požar podrasti in trave na pobočju površine okoli 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Pekre in gasilci JZ GB Maribor.

Ob 15.39 so v naselju Ceršak, občina Šentilj, gasilci PGD Ceršak, posredovali v požaru, ki je zajel okoli150 kvadratnih metrov gozdne površine. Požar so pogasili ter podrli in odstranili drevo, s čimer so preprečili nadaljnje širjenje požara.

Ob 16.37 so v naselju Ceršak, občina Šentilj, gasilci PGD Ceršak, pogasili in razkopali 7 gorečih bal sena ter pogasili okoli 50 kvadratnih metrov suhe trave, ki je zagorela zaradi gorečih bal.

Ob 19.03 so ob Zrkovski cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor in PGD Maribor-Pobrežje pogasili travniški požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov.

Izpostava Murska Sobota

Ob 15.25 je v naselju Serdica, občina Rogašovci, gorela trava in gozdna podrast. Požar, ki je zajel okrog 25 arov površine, so pogasili gasilci PGD Serdica, Sveti Jurij, Nuskova, Rogašovci in Sotina.

Ob 15.57 je v Pertoči, občina Rogašovci zagorela podrast na površini okoli 60 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Sveti Jurij, Rogašovci, Pertoča, Nuskova in Večeslavci.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.02 so v bližini Bazare, občina Šempeter-Vrtojba, gasilci PGD Šempeter in JZ GRD GE Nova Gorica pogasili požar v naravi.

Ob 16.38 so v bližini kraja Lukežiči, občina Renče-Vogrsko, gasilci PGD Renče-Vogrsko in JZ GRD GE Nova Gorica pogasili požar v naravi.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.24 v naselju Malo Lipje, občina Žužemberk, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Žužemberk so požar na površini okoli 2 hektarja pogasili.

Ob 12.33 je v naselju Brezovica pri Metliki, občina Metlika, gorela suha trava in podrast v gozdu. Gasilci PGD Suhor so pogasili požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

Ob 12.47 je pri naselju Gorenja Podgora, občina Črnomelj, gorelo v gozdu. Požar na površini 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Stari trg ob Kolpi in Prelesje.

Ob 12.52 je pri naselju Jugorje pri Metliki, občina Metlika, pri požiganju suhe trave ogenj ušel nadzoru in se razširil v bližnji gozd. Požar na površini 2.5 hektarja so pričeli gasiti krajani, dokončno pa pogasili gasilci PGD Metlika, Suhor in Lokvica.

ob 15.37 je na Poganšek vrhu v Novem mestu gorelo grmičevje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Ob 22.26 je pri naselju Črmošnjice pri Stopičah, občina Novo mesto, gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

Ob 23.06 je pri naselju Vejar, občina Trebnje, gorelo v gozdu. Gasilci PGD Trebnje, Račje Selo, Trebanjski vrh, Ponikve in Lukovek, so pogasili goreča drevesa in podrast na površini okoli dva hektarja. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Postojna

Ob 11.40 je ob Radohovski poti v Pivki na travniku zaradi močnejšega sunka vetra občanu ogenj ušel izpod nadzora. Gasilci PGD Pivka so travniški požar na površini okrog šesto kvadratnih metrov pogasili ter požarišče preventivno obilneje zalili.

Ob 12.08 je bil nad Trnjem, občina Pivka, opažen dim. Gasilci PGD Pivka so pogasili in izdatno zalili približno 20 kvadratnih metrov površine v zaraščanju, kup zelenega odreza in gospodinjskih odpadkov.

Ob 12.42 so v naselju Otok, občina Cerknica, gasilci PGD Dolenje jezero pogasili požar v naravi na površini okoli 0,6 hektarja.

Ob 14.12 je med naseljema Viševek in Pudob, občina Loška dolina, gorela trava na površini okoli 0,1 hektara. Gasilci PGD Iga vas so pogasili požar in požarišče izdatno zalili z vodo.

Ob14.44 je ob Vilharjevi cesti v Ilirski Bistrici gorela suha trava in podrastje. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so požar na površini okrog petdeset kvadratnih metrov pogasili in požarišče preventivno obilneje zalili z vodo.

Ob 15.04 so v naselju Obrov, občina Hrpelje Kozina, gasilci PGD Materija pogasili požar v naravi na površini okoli 1200 kvadratnih metrov.

Ob 17.56 je ob Reški cesti v Prestranku, občina Postojna, zagorelo na travniku. Manjši travniški požar na površini petih kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Slavina.

Ob 20.55 so v Topolcu, občina Ilirska Bistrica, gorele ciprese v živi meji. Požar, ki je uničil osem cipres, so pogasili gasilci PGD Ilirska Bistrica.

Izpostava Ptuj

Ob 14.11 je v kraju Slape, občina Majšperk, v gozdu zagorela podrast. Gasilci PGD Ptujska Gora so požar na površini okoli 200 kvadratnih metov omejili in pogasili.

Ob 21.47 je v Krčevini pri Vurbergu, občina Ptuj, na travniku zagorela suha trava. Gasilci PGD Grajena in Ptuj so požar v velikosti 100x200 metrov omejili in pogasili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 11.03 je v naselju Tribej, v občini Dravograd, zagorela suha trava in podrastje. Gasilci PGD Črneče so požar na površini dvesto petdeset kvadratnih metrov omejili in pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Okoli 14.00 so opazili večji gozdni požar na območje naselja Otiški vrh v občini Dravograd. Posredujejo gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, Dravograd, Trbonje, Črneče, Pameče Troblje, Slovenj Gradec, Stari trg in Šmartno pri Slovenj Gradcu

Ob 15.31 je na Muti v gozdu zagorela podrast. Gasilci PGD Muta so pogasili požar, prekopali požarišče na površini okoli 10 kvadratnih metrov in ga zalili z vodo.

Izpostava Trbovlje

Ob 5.40 se je nadaljevalo gašenje požara iz dne 12. 3. 2022 na nedostopnem terenu v Šklendrovcu, občina Zagorje ob Savi. V intervenciji so sodelovali gasilci PGD Zagorje – mesto, Podkum in Kolovrat. Ob 7.00 se je gašenju pridružil helikopter Slovenske vojske. Ob 11.45 je bil požar površine okoli 12 hektarov pod kontrolo, obstajala pa so še posamezna žarišča. Zgorelo je grmičevje in borovci. Ogrožena pa ni bil noben stanovanjski objekt.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Postojna

Ob 17.30 je na avtocesti Postojna – Unec, občina Cerknica, iz minibusa iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci PGD Postojna so začasno sanirali okvaro na vozilu in očistili madež na cestišču v dolžini petih metrov.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Brežice

Ob 11.06 so v Brezju pri Raki, občina Krško, našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred Neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili topovsko granato kalibra 87 milimetrov ostanek iz obdobja 1. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 14.29 je v Ulici Juleta Gabrovška v Kranju v dvigalu ostala ujeta oseba. Gasilci Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj so osebo s tehničnim posegom rešili iz dvigala, izklopili dvigalo in obvestili pristojni servis.

Izpostava Ljubljana

Ob 7.25 je na Vojkovi cesti v Ljubljani iz radiatorja iztekala voda. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Ob 9.52 so na Trebinjska ulica v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s pomočjo lestve starejšo obolelo osebo prenesli iz prvega nadstropja do reševalnega vozila, kjer so jo prevzeli reševalci NMP.

Ob 14.06 so na Medenska cesta v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata sobe, v kateri je onemogla oseba ležala na postelji in ni mogla odklenit notranjih vrat. Na kraju so jo oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.45 so v naselju Plače, občina Ajdovščina, gasilci GRC Ajdovščina s tehničnim posegom odprli vhodna vrata hiše, v kateri so našli preminulo osebo.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Opozorilo

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja z dnem 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/