Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin obiskal logaški center za begunce

Republika Slovenija se je ob ruski invaziji nad Ukrajino takoj odzvala tako z materialno, vojaško kot tudi humanitarno pomočjo. Sprejeli smo številne begunce, ki bivajo tako pri znancih in sorodnikih v Sloveniji, kot tudi v namestitvenem centru v Logatcu.

Na seji v četrtek je Vlada Republike Slovenije ustanovila Medresorsko operativno skupino za usklajevanje humanitarne in tehnične pomoči Ukrajini, katere vodja je minister za obrambo mag. Matej Tonin. Minister Tonin je danes obiskal Logatec in si ogledal tamkajšnje namestitvene objekte za begunce. Skupaj z županom Logatca Bertom Menardom sta si ogledala prostore in se prepričala, da so namestitve in oskrba beguncev primerni. Župan Menard je ministru Toninu povedal, da lokalno okolje begunce dobro sprejema, obenem pa so se tudi v skupnosti organizirali in zbrali humanitarno pomoč. 

Minister Tonin je po obisku poudaril, da je za begunce v Logatcu dobro poskrbljeno. "Slovenija je tudi tokrat pokazala svoj čut za sočloveka in se humanitarno izkazala. Hvala tudi prebivalkam in prebivalcem Logatca, županu Menardu, da so begunce v teh izjemno težkih trenutkih toplo sprejeli," je povedal Tonin in dodal, da Ministrstvo za obrambo oziroma Uprava za zaščito in reševanje pomagata tudi z dostavo humanitarne pomoči v Ukrajino oziroma sosednje države, kjer so nastanjeni begunci.

Begunka z otrokom v vozičku pred bivalnim kontejnerjem

Slovenija je tudi tokrat pokazala svoj čut za sočloveka in se humanitarno izkazala | Avtor: Miha Žižek