Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan na Diplomatskem forumu Antalya

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je udeležil Diplomatskega foruma Antalya v Turčiji, ki je bil letos posvečen možnostim za preoblikovanje in prilagajanje diplomacije na nove globalne in varnostne izzive.

Državni sekretar dr. Raščan je na okrogli mizi »Women Empower Humanity« poudaril zavezanost Slovenije k doseganju enakosti spolov in k opolnomočenju žensk. Poudaril je nujnost aktivnega in enakovrednega sodelovanja žensk v prizadevanjih za mir ter pomembnost agende »ženske, mir in varnost«. Slovenija politične zaveze dopolnjuje tudi z vključevanjem vidika enakosti spolov in opolnomočenja žensk v izvajanje razvojnih in humanitarnih projektov v partnerskih državah.

Ob robu foruma je državni sekretar dr. Raščan opravil bilateralne pogovore z namestnikom zunanjega ministra Tadžikistana Mahmurodom in namestnico zunanjega ministra Singapurja Ann ter zunanjo ministrico Srednjeafriške republike Baïpo Temon in ministri Kirgizije Kazalbaevom, Ekvatorijalne Gvineje Esono Anguém ter visokim predstavnikom za Bosno in Herzegovino Schmidtom in posebnim odposlancem predsedujočega Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) za konflikt naslovljen preko Minsk konference Kasprzykom.