Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Simoniti sprejel poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žižo

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je sprejel poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žižo. Pogovarjala sta se o strateških projektih, pomembnih za italijansko narodno skupnost v Sloveniji.
Minister za kulturo na sestanku s poslancem narodne skupnosti

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti na srečanju s poslancem narodne skupnosti Felicejem Žižo | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Ministrstvo za kulturo podpira projekte italijanske narodne skupnosti v okviru vsakoletnega kulturnega programa. Ministrstvo vsako leto pozove Obalno skupnost, ki je osrednja organizacija italijanske narodne skupnosti, da predloži predlog kulturnega programa, ki vključuje delovanje zavoda, ki ga je ustanovila za uresničevanje svojih potreb na področju kulture (italijansko središče Carlo Combi) ter kulturni program, ki ga izvajajo drugi izvajalci (samoupravne skupnosti Ankaran, Izola, Koper, Piran in Obalna skupnost).

Poslanec Žiža je v pogovoru med drugim izrazil željo, da bi za nekatere kulturne projekte italijanske narodne skupnosti pridobili sredstva v okviru (še ne potrjene) nove evropske finančne perspektive 2023–2029.

Sogovornika sta se ob koncu pogovora zavzela za nadaljevanje in prihodnjo krepitev sodelovanja na področju kulture.

Finančne podpore kulturni raznolikosti