Skoči do osrednje vsebine

Minister Vizjak si je ogledal izvajanje projektov v Osrednjeslovenski regiji

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se je v okviru obiska vlade v severnem delu Osrednjeslovenske regije sestal z županom Občine Vodice Acom Šuštarjem ter si ogledal izvajanje projektov protipoplavne ureditve porečja Gradaščice in izboljšanja stanj barij v osrednji Sloveniji.

Minister mag. Vizjak in župan Občine vodice Šuštar sta na sestanku med drugim govorila o projektih občine in njihovem financiranju. Govorila sta tudi o projektu odvajanja in čiščenja odpadnih voda na območju vodonosnika Ljubljanskega polja. Ta vključuje nadgradnjo sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice ter izgradnjo povezovalnega kanala C0 (gre za projekt gradnje kanalizacije v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja) z Mestno občino Ljubljana.

Minister si je v Ljubljani ogledal izvajanje projekta protipoplavne ureditve porečja Gradaščice v Mestni občini Ljubljana in Občini Dobrova – Polhov Gradec. Po ogledu je izrazil zadovoljstvo, da so dela na tem projektu končno stekla. Poudaril je, da gre za pomembno naložbo, ki bo zagotovila poplavno varnost 18.000 prebivalcem omenjenih občin.

V Trzinu pa si je minister ogledal izvajanje projekta Izboljšanje bazičnih nizkih in prehodnih barij v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem »Mala barja – Marja«. Poudaril je, da so tovrstni projekti pomemben prispevek k biotski raznovrstnosti in ohranjanju sonaravnega razvoja.

Minister mag. Vizjak se je v okviru obiska vlade v severnem delu Osrednjeslovenske regije udeležil tudi delovnega posveta vlade v Medvodah ter javne tribune z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji, ki je potekala v Kamniku.