Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za obrambo obiskala nova veleposlanica Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes sprejel novo veleposlanico Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji Jamie Lindler Harpootlian.

Minister mag. Matej Tonin je z ameriško veleposlanico Lindler Harpootlian govoril o nedavnem srečanju z sekretarjem za obrambo ZDA Lloyd Austinom, s katerim sta govorila o Zahodnem Balkanu. Regiji sta pozornost namenila tudi z veleposlanico, saj še posebej v povezavi z aktualno krizo v Ukrajini ne sme ostati pozabljena. Dogajanje ima lahko negativen vpliv na njeno stabilnost in varnost. Sogovornika sta obsodila rusko agresijo nad Ukrajino, pri čemer je minister mag. Tonin veleposlanico seznanil z oblikami pomoči Republike Slovenije Ukrajini. V nadaljevanju pogovora je minister veleposlanici predstavil napredek Slovenije na obrambno-varnostnem področju, od sprejetja ustrezne zakonodaje, dviga obrambnega proračuna, do sprejetja razvojno-usmerjevalnih dokumentov in izboljšanja statusa pripadnikov Slovenske vojske. Mag. Tonin se je zavzel za nadaljnje uspešno sodelovanje na obrambo-vojaškem področju, sogovornici pa zaželel uspešno delo.

Minister in veleposlanica stojita v sprejemnici. Za njima so zastave Združenih držav Amerike, Slovenije in EU

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes sprejel novo veleposlanico Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji Jamie Lindler Harpootlian. | Avtor: Vekoslav Rajh