Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis namenjen tehnološkim posodobitvam namakalnih sistemov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je dne 25. 2. 2022 objavilo 3. javni razpis za podukrep 4.3: Podpora za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva, OPERACIJA: Tehnološke posodobitve namakalnih sistemov, ki so namenjeni več uporabnikom, iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014-2020.

Za podukrep je namenjenih 6,5 milijona evrov nepovratnih sredstev.

Cilj ukrepa je izboljšanje delovanja tehnološko zastarelih namakalnih sistemov ter znižanje porabe vode za namakanje kmetijskih zemljišč na obstoječih namakalnih sistemih.

Predmet javnega razpisa je podpora za naložbe v tehnološke posodobitve namakalnih sistemov, ki so namenjeni več uporabnikom, brez namakalne opreme oziroma ureditev vodnega vira, s 100 odstotno stopnjo podpore upravičenih stroškov.

Vsi potencialni vlagatelji tako fizične, kot tudi pravne osebe, ki jih lastniki kmetijskih zemljišč pooblastijo za izvedbo tehnoloških posodobitev namakalnih sistemov, ki so namenjeni več uporabnikom, imajo možnost oddaje vloge od 18. 3. 2022 do vključno 20. 5. 2022 do 14 ure.