Skoči do osrednje vsebine

Celovita energetska sanacija stavbe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes podpisal pogodbo za celovito energetsko sanacijo stavbe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. V sanacijo bodo vključeni prostori glavne stavbe in starega dela stavbe UKC Ljubljana – Diagnostično-terapevtski servis (DTS).

V popravilo bo vloženih skoraj 40 milijonov evrov, celotna sredstva pa so zagotovljena v okviru EU Operativnega programa za »Spodbujanje odprave posledic krize v okviru pandemije covid-19 in priprava zelenega, digitalnega in odpornega okrevanja gospodarstva«. Cilj energetske prenove je izboljšanje pogojev dela in bivanja, skupno zmanjšanje CO2 emisij za 33 %, stroškov električne energije za 20 % in daljinskega ogrevanja za kar 54 %.

 V sklopu celovite energetske sanacije stavbe bo vključena toplotna izolacija, zamenjava stavbnega pohištva, posodobitev sistema ogrevanja, hlajenja, prezračevana in klimatizacije. Prav tako je v pogodbo vključena sanacija razsvetljave, namestitev frekvenčnih elektromotorjev na dvigala, centralni nadzorni sistem ter druga gradbeno obrtniška, elektro in strojna dela, ki bodo ključno prispevala k procesu izboljšanja zdravstvene dejavnosti.