Skoči do osrednje vsebine

116. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki med drugim s ponedeljkom, 7. marca ukinja obvezno nošenje mask v šolah. Izdala je tudi Uredbo o določitvi sredstev elektronske identifikacije in uporabi centralne storitve za spletno prijavo in elektronski podpis.

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 med drugim določa izjemo od uporabe zaščitnih mask za učence, dijake, študente in učitelje ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, razen v zvezi s klinično prakso ali vajami pri izvajalcih nastanitve.

Sprejeta Uredba o določitvi sredstev elektronske identifikacije in uporabi centralne storitve za spletno prijavo in elektronski podpis določa sredstva elektronske identifikacije, ki so izdana z namenom dokazovanja osebne e- identitete. V sprejeti uredbi se predpisuje obliko sredstev elektronske identifikacije, njihovo raven zanesljivosti, obdobje veljavnosti, najnižjo starost, pri kateri oseba lahko pridobi sredstvo elektronske identifikacije, organe, pristojne za sprejem vlog in preverjanje istovetnosti, način izdaje, preklica in začasne razveljavitve ter tehnične specifikacije posameznega sredstva elektronske identifikacije. Uveljavitev predlagane uredbe je predvidena 28. marca 2022.