Skoči do osrednje vsebine

Izšel je nov Katalog kartografskega gradiva za leto 2022

Februarja je bil izdan nov Katalog kartografskega gradiva 2022, uporabniki in vsi ostali zainteresirani pa lahko do njega dostopate preko Digitalne knjižnice Ministrstva za obrambo (MO), kjer si lahko tudi natisnete svoj izvod kataloga (možnost lastnega tiskanja).

Določeno število izvodov v tiskani obliki je bilo razdeljeno Slovenski vojski, Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Službi za informatiko in komunikacije, Obveščevalno-varnostni službi, Knjižnično-informacijskemu in založniškemu centru (knjižnica MO) ter skladno z Zakonom o obveznem izvodu publikacij tudi Narodni univerzitetni knjižnici.

V katalogu najdete tako informacije o razpoložljivem kartografskem gradivu, ki je na voljo uporabnikom v Slovenski vojski, Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter ostalim organizacijskim enotam Ministrstva za obrambo, kot tudi informacije o novih načrtovanih izdajah Vojaških topografskih kart Republike Slovenije v merilu 1 : 25.000 in 1 : 50.000 v letu 2022. Na voljo so tudi informacije o samem spletišču GEOPORTAL, ki je uspešno zaživel leta 2020 in je med uporabniki ena najbolj obiskanih spletnih strani na ministrstvu, ter informacije, kako lahko uporabniki pridete do določenega kartografskega in geoprostorskega gradiva v tiskani ali digitalni obliki (naročilo kart). Dodani so tudi kontaktni naslovi, kamor lahko uporabniki sporočate svoje pripombe, opažanja, popravke in pobude, povezane s kartografskim in geoprostorskim gradivom.

Naslovnica kataloga kartografskega gradiva z naslovom , logom ministrstva in stiliziranim ozadjem

Katalog kartografskega gradiva 2022 | Avtor: Ministrstvo za obrambo