Skoči do osrednje vsebine

Začetek ponovnega sprejema vizumskih vlog za kratkoročno bivanje (vizum C) za vse kategorije

V ponedeljek, 28. februarja 2022, bo Veleposlaništvo Slovenije v Prištini ponovno začelo sprejemati vloge za izdajo schengenskega vizuma za kratkoročno bivanje (vizum C) za vse kategorije.

Vlogo za izdajo kratkoročnega vizuma lahko oddate prek slovenskega vizumskega centra, ki ga upravlja VFS Global, in se nahaja v Prištini na naslovu Lidhja e Prizrenit 22, Priština. Oddaja vloge bo mogoče le na podlagi predhodno pridobljenega termina.

Termini za oddajo vloge se bodo začeli podeljevati dne 25. februarja 2022, in sicer preko telefona na številki 0900 111 22 od 9:00 do 16:00 (od ponedeljka do petka).

Pri pridobitvi termina je potrebno navesti ime in priimek prosilca, številko potnega lista, telefonsko številko in navedbo namena prosilčevega potovanja (turizem, obisk družine / prijateljev, poslovno potovanje ali drugo).

Vloge za izdajo schengenskega vizuma za kratkoročno bivanje lahko naslednje skupine, z vnaprej dogovorjenim terminom po elektronski pošti na naslov consular.pristina@gov.si, vložijo na konzularnem oddelku Veleposlaništva Slovenije:

  • imetniki diplomatskih in službenih potnih listov;
  • družinski člani državljanov EU in Švice, ki jih zajema Direktiva 2004/38/ES.