Skoči do osrednje vsebine

Delovno srečanje v okviru projekta Evropska prestolnica kulture 2025

Predstavniki Ministrstva za kulturo in Ministrstva za zunanje zadeve so 17. februarja 2022 obiskali Novo Gorico in Gorico. Namen delovnega srečanja je bila obravnava odprtih vprašanj v povezavi s projektom Evropska prestolnica kulture 2025.

Kot predstavnici Ministrstva za kulturo sta se srečanja udeležili Barbara Koželj Podlogar, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost, in Mojca Sfiligoj iz Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje, ki je skrbnica projekta Evropska prestolnica kulture 2025. Kot predstavnika Ministrstva za zunanje zadeve sta se srečanja udeležila dr. Slobodan Šešum, generalni direktor Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo, in Petra Kežman, vodja Sektorja za javno diplomacijo in mednarodno sodelovanje v kulturi

V Novi Gorici so ji sprejeli dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica, Rodolf Ziberna, župan Gorice, člani ožje delovne skupine Mestne občine Nova Gorica in predstavniki Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (ETZO GO – Občina Gorica, Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter-Vrtojba). 

Uspešen delovni obisk so sogovorniki zaključili z ogledom nekaterih lokacij, kjer se bo odvijal program Evropske prestolnice kulture 2025.