Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 20. februarja 2022.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Celje

Ob 13.31 se je na smučišču Golte med smučanjem poškodoval otrok. Na kraju ga je oskrbel dežurni zdravnik na smučišču, nato pa ga je policijski helikopter Letalske policijske enote (LPE) v spremstvu združene ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) in Gorske reševalne službe (GRS) Brnik prepeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.31 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika poletela v Šempeter pri Gorici in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 0.29 je na Partizanski cesti na Ravnah na Koroškem, občina Ravne na Koroškem, osebno vozilo zapeljalo s ceste ter obviselo čez škarpo. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda (KGZ) Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč vlečni službi pri izvleki vozila nazaj na cesto. Poškodovana je bila ena oseba, reševalci Zdravstvenega reševalnega centra Koroške (ZRCK) Ravne na Koroškem so jo na kraju oskrbeli ter prepeljali v Splošno bolnišnico (SB) Slovenj Gradec.

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 17.50 so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Mihalovec in PGD Loče v kraju Mihalovec, kjer je prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci so pogasili vžig saj, izpraznili peč in pregledali prostore.

Izpostava Ptuj

Ob 5.34 je v Humu pri Ormožu, občina Ormož, gorelo gospodarsko poslopje velikosti okoli 15 x 5 metrov. Gasilci PGD Loperšice, Hardek in Ormož so požar pogasili. Požarišče so s pomočjo delovnega stroja prekopali in pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Kranj

Ob 11.45 je na Vršiški cesti v Kranjski Gori v bližini jezera Jasna zagorelo osebno vozilo. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice in PGD Kranjska Gora so požar pogasili in odklopili akumulator. V požaru se ni nihče poškodoval.

Izpostava Ljubljana

Ob 2.11 je na Trzinski obvoznici ob cesti proti Domžalam iz neznanega vzroka zagorelo zapuščeno osebno vozilo. Gasilci Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka in goreče vozilo pogasili.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Murska Sobota

Ob 16.11 so v kraju Apače v istoimeni občini gorele veje in smeti na površini okoli 50 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Apače.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Kranj

Ob 13.16 je na Tomšičevi ulici v Kranju na komunalnem otoku gorel zabojnik za embalažo. Gorečo vsebino zabojnika so pogasili gasilci GARS Kranj.

Ob 20.37 je na Cesti bratov Stražišarjev na Jesenicah zagorel zabojnik za smeti. Pogasili so ga gasilci GARS Jesenice. Zabojnik je uničen.

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Kranj

Ob 12.30 so v Frankovem naselju v Škofji Loki v stanovanju zaznali ogljikov monoksid. Gasilci PGD Škofja Loka in Trata so do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči (NMP) Škofja Loko oskrbeli osebo, ki se je nadihala plina, prezračili in pregledali prostore ter izmerili koncentracijo plina.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Novo mesto

Ob 10.34 je pri naselju Podturn pri Dolenjskih Toplicah, občina Dolenjske Toplice, občan v gozdu naletel na neznana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske regije so 1360 kosov pehotnega streliva in dve ročni bombi, italijanske izdelave, vse iz obdobja 2. svetovne vojne, uničili na kraju. Obveščene so bile pristojne službe.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/