Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 16. februarja 2022.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 12.32 sta na Cesti v Trnovlje v Celju, na krožišču pri Celjskih mesninah, trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah in nudili pomoč dvema poškodovanima osebama. Reševalci so osebi oskrbeli in eno prepeljali v Splošno bolnišnico (SB) Celje.

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.46 sta na regionalni cesti Idrsko–Peršeti, na volarski ravnini, občina Tolmin, čelno trčili osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili cestišče.

Ob 8.03 je na regionalni cesti Kobarid–Tolmin, pri kraju Idrsko, občina Kobarid, osebno vozilo zaneslo in trčilo v obcestno ograjo. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan.

Izpostava Ptuj

Ob 8.36 je v naselju Podlože, občina Majšperk, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči (NMP) nudili pomoč poškodovani osebi, preprečili iztekanje tekočin ter poškodovano vozilo postavili na kolesa.

 

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 21.11 so se v naselju Dobravšce, občina Gorenja vas – Poljane, vnele saje v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Gorenja vas so počakali do izgoretja saj, pregledali in očistili tuljavo ter okolico požara pregledali s termovizijsko kamero. Gasilci so lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.07 je v bližini Ceste v Mestni log v Ljubljani zagorela baraka. Požar, ki je uničili barako v velikosti približno okoli 12 kvadratnih metrov, so pogasili, dodatno prekopali žarišče in ga dodatno zalili z vodo gasilci PGD Ljubljana-Vič in Gasilske brigade (GB) Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.16 so v kraju Koritnica, občina Tolmin, zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Grahovo so ogenj pogasili in očistili dimnik.

Ob 21.59 so se v naselju Podmelec, občina Tolmin, v dimniku stanovanjskega objekta vnele saje. Požar so pogasili lastniki sami pred prihodom gasilcev PGD Kneža, ki so nato pregledali dimnik in očistili dimnik.

Izpostava Novo mesto

Ob 10.18 je v ulici Košenice v Novem mestu gorela stanovanjska hiša. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar, ki je zajel ostrešje hiše, odstranili del fasade in strešno kritino. Obveščene so bile pristojne službe, ki bodo ugotovile vzrok požara in višino škode.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.38 je na Gozdarski cesti v Mislinji zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Mislinja so goreče saje pogasili in s termovizijsko kamero pregledali prostore objekta.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 23.01 je na Cesti Andreja Bitenca v Ljubljani gorelo osebno vozilo. Požar sta že pričela gasiti policista pred prihodom gasilcev GB Ljubljana in PGD Ljubljana-Šentvid, ki so nato požar dokončno pogasili in vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 5.03 je v naselju Strmca v občini Laško v stanovanjski hiši prišlo do iztekanja kurilnega olja s cisterne. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje, prečrpali okoli 800 litrov olja v drugo cisterno in z vpojnimi sredstvi posuli razlito kurilno olje.

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.38 so v Gregorčičevi ulici v Kobaridu gasilci PGD Kobarid z vpojnim sredstvom nevtralizirali oljni madež na cestišču v dolžini okoli 400 metrov.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.15 so pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Severnoprimorske regije in Gorenjske in Ljubljanske regije na podlagi elaborata v bližini Grgarskih Raven opravljali detekcijo terena. Pri detekciji je bilo najdeno 34 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki niso bila primerna za prevoz in nadaljnje skladiščenje, zato so jih pripadniki enote v najbližjem primernem kraju uničili. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Ob 15.09 je občan v bližini kraja Grgar v občini Nova Gorica v gozdu naletel na več kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev, v skupni masi 21,78 kg. Najdbe italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne sta na varno odstranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Ljubljana

Ob 12.08 so v Maistrovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila obolela oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Ljubljana.

Izpostava Novo mesto

Ob 3.39 je v Ragovski ulici v Novem mestu, zaradi počene cevi javnega vodovodnega omrežja, voda poplavila gostinski prostor. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so vodo izčrpali ter posesali. Za odpravo okvare bodo poskrbeli dežurni delavci Komunale Novo mesto.

Ob 17.56 so na Smrečnikovi ulici v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu in omogočili reševalcem nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma (ZD) Novo mesto vstop do onemogle osebe.

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/