Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev Grozda obrambne industrije Slovenije

V Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani je danes potekala predstavitev članic Grozda obrambne industrije Slovenije (GOIS), ki si jo je ogledal tudi minister za obrambo Matej Tonin.
Minister stoji pred mikrofonom. V ozadju je plakat predstavitve slovenske obrambne industrije

Minister Matej Tonin je povedal, da je slovenska obrambna industrija živa in močna ter da lahko ponudi izdelke, ki so zelo kakovostni in cenovno dostopni | Avtor: Bruno Toič

1 / 2

Gospodarsko interesno združenje Grozd obrambne industrije Slovenije, g. i. z., je ustanovljeno kot prostovoljno in samostojno interesno združenje podjetij ponudnikov proizvodov in storitev na področju obrambe, varnosti in zaščite. Današnje predstavitve, ki je bila namenjena tujim veleposlanikom, vojaški in zainteresirani javnosti, sta se udeležila tudi minister za obrambo Matej Tonin in direktor GOIS Ante Milevoj.

Direktor GOIS Ante Milevoj je povedal, da so predstavitve, kot je bila današnja, za njih zelo pomembne, saj lahko pokažejo svoje izdelke in znanje, ter dodal: »Tokrat se na ta način predstavljamo drugič. Želimo, da bi prireditev postala nekakšni hišni sejem GOIS, ki bi trajal dva dni in bil odprt tako za profesionalce kot tudi za širšo javnost.« Sodelovanje z ministrstvom za obrambo po besedah Milevoja poteka dobro. »Prav tako spodbujamo sodelovanje znotraj članov GOIS in tudi na ravni evropskih podjetij. Prav je, da tuje znanje vključujemo v svoje zgodbe. Le tako lahko ostanemo na trgu. Člani GOIS sicer veliko večino svojih prihodkov ustvarjajo na civilnem trgu,« je sklenil Milevoj.

Minister Matej Tonin je povedal, da je slovenska obrambna industrija živa in močna ter da lahko ponudi izdelke, ki so zelo kakovostni in cenovno dostopni, ter dodal: »Slovenska obrambna industrija se zna prilagajati in zna narediti zelo dobre izdelke. To je tista velika konkurenčna prednost, ki jo imamo. Na Ministrstvu za obrambo se bomo trudili, da bomo v oporo in podporo slovenski obrambni industriji, in verjamem, da nam s skupnimi močmi lahko uspejo pomembni koraki naprej.«

Na predstavitvi se je predstavilo 21 od 45 članov GOIS.