Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin v Pivki podpisal dogovor o sofinanciranju lokalne infrastrukture

Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se danes in jutri mudi na obisku Vlade Republike Slovenije v primorsko-notranjski regiji. V okviru ločenega programa obiska je minister v Parku vojaške zgodovine v Pivki podpisal dogovor o sofinanciranju lokalne infrastrukture v Pivki.

Ministrstvo za obrambo v občinah, kjer je prisotna Slovenska vojska, sofinancira lokalno infrastrukturo. Minister Tonin je s podžupanom Občine Pivka Borisom Rebcem danes podpisal dogovor o sofinanciranju vlaganj v lokalno infrastrukturo v občini. Občina bo s sredstvi ministrstva za obrambo sofinancirala obnovo ceste Parje-Juršče in rekonstrukcijo ceste skozi naselje Parje. Ministrstvo v letih 2021 do 2023 za sofinanciranje prispeva 500 tisoč evrov. Tovrstno sodelovanje z Občino Pivka sicer poteka že od leta 2008.

Minister Tonin si je v okviru ločenega programa vladnega obiska v primorsko-notranjski regiji ogledal Park vojaške zgodovine Pivka in najnovejšo pridobitev, policijski čoln P-111. V 45. centru goseničnih bojnih vozil Slovenske vojske v Vojašnici Stanislava Požarja v Pivki se je srečal z vodstvom centra in poveljstvom Logistične brigade Slovenske vojske in prisluhnil njihovim izzivom. Jutri, v petek, bo minister Tonin obiskal še Prostovoljno gasilsko društvo Begunje pri Cerknici, ki praznuje 100 let delovanja, in Prostovoljno gasilsko društvo Knežak.