Skoči do osrednje vsebine

Zaključena dela na levem tiru odseka Ljubljana–Brezovica

Konec januarja so bila na železniškem odseku Ljubljana–Brezovica zaključena dela na levem tiru. Izvajalec bo z deli na desnem tiru pričel predvidoma 6. februarja 2022.

Direkcija RS za infrastrukturo je z zaporo levega tira na odseku Ljubljana–Brezovica pričela konec meseca avgusta 2021. V času zapore levega tira je bila izvedena zamenjava spodnjega in zgornjega ustroja levega tira ter zgrajen nadomestni armiranobetonski most Mali Graben. V sklopu del je potekala tudi nadgradnja vozne mreže, sanacija prepustov in mostov, postavitev protihrupnih ograj ter nadgradnja perona na postajališču Tivoli ob levem tiru.

Na odseku Ljubljana–Brezovica se nadaljujejo dela na vseh omenjenih objektih desnega tira, kjer so trenutno v teku pripravljalna dela, glavnina del, pa se bo pričela predvidoma 6. februarja, ko bo vzpostavljena daljša zapora desnega tira, ki bo trajala predvidoma do 30. junija 2022. Zaključek vseh del na odseku Ljubljana–Brezovica je predviden novembra 2022.

Ocenjena vrednost nadgradnje odseka Ljubljana–Brezovica znaša 67,61 milijona evrov, zagotovljena so tudi EU sredstva v okviru Načrta za okrevanje in odpornost v višini 37,87 milijona evrov.

Več o projektu je na voljo na spletnem portalu Krajšamo razdalje.