Skoči do osrednje vsebine

Slovesna podelitev potrdil o opravljenem pravniškem državnem izpitu

Center za izobraževanja v pravosodju je danes organiziral podelitev potrdil o opravljenem pravniškem državnem izpitu. Zaradi epidemioloških razmer je slovesnost potekala na daljavo, preko avdio-video konferenčnih sistemov.

Prireditve sta se udeležila tudi pravosodni minister Marjan Dikaučič in predsednik izpitne komisije Jože Tratnik.  »Pravniški državni izpit je v življenju posameznika velik strokovni izziv in pomemben zrelostni izpit. Dosegli ste življenjski mejnik, ki je dokaz vaše vztrajnosti, odločnosti, sposobnosti, ter temeljitega znanja in poznavanja prava. Za vami je osebnostna preizkušnja, v katero ste se podali pogumno in z veliko vneme. Naj vas ti dve vrlini spremljata tudi pri opravljanju poklica, ki si ga boste izbrali. S pridobljenim znanjem, izpiljenim »pravnim občutkom«, sposobnostjo razumevanja širšega konteksta ter natančnega in preudarnega sprejemanja odločitev boste zagotovo uspešni tudi pri premagovanju delovnih izzivov,« je v uvodnem nagovoru povedal minister Dikaučič.

Današnje slovesnosti se je udeležilo 78 kandidatov, ki so pravniški državni izpit opravili v obdobju od junija 2021 do januarja 2022.