Skoči do osrednje vsebine

Popolna zapora ceste Podgrad-Ilirska Bistrica, zaradi izvedbe dveh škatlastih propustov v sklopu sanacije ceste in gradnje nadomestnega zidu

Na cesti R2-404, odsek 1379 Podgrad–Ilirska Bistrica je med km 2,192 in km 2,860 v teku sanacija ceste in gradnja nadomestnega zidu.

Dela trenutno potekajo pod polovično zaporo ceste, vendar bo izvajalec ta konec tedna pričel z deli, za katera pa je potrebna vzpostavitev popolne zapore ceste. Gre za izvedbo sanacije dveh škatlastih propustov, ki jih zaradi poteka terena, ozkega vozišča in obstoječih parcelnih mej ni mogoče na novo izvesti pod polovično zaporo. Eden od teh škatlastih propustov pod cesto omogoča tudi prečkanje potoka Molja v km 2,280. Na omenjenem odseku se nahaja tudi kabelska kanalizacija s kabli visokih kapacitet v lasti Telekoma Slovenije d. d., kar dodatno otežuje izvajanje del.

Popolna zapora ceste bo vzpostavljena od sobote, 15. 1. 2022 do predvidoma ponedeljka, 24. 1. 2022.

Zapora bo postavljena za odcepom za Podbeže tako, da bo dostop iz smeri Ilirske Bistrice neoviran. Prav tako pa bo neoviran dostop do vasi Sabonje in Podbeže.

V času popolne zapore bo promet preusmerjen na državne ceste na relaciji Podgrad–Obrov–Pregarje–Harije in bo voden s pomočjo začasne prometne signalizacije. Za tovorni promet nad 7,5 ton bo obvoz urejen preko Postojne, avtoceste do Kozine do Podgrada.

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.

Skici obvozov