Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje Janez Poklukar na terenu obiskal cepilne centre

Minister Poklukar je danes obiskal cepilna centra v nakupovalnem središču Aleja in Zdravstveni dom Laško, kjer si je ogledal potek cepljenja v sklopu kampanje Dnevi cepljenja.
Minister za zdravje Janez Poklukar in direktor ALEJE Toni Pugelj

Minister za zdravje Janez Poklukar in direktor ALEJE Toni Pugelj | Avtor: Nejc Pernek

1 / 2

Minister za zdravje Janez Poklukar je v sklopu kampanje Dnevi cepljena obiskal cepilni center v nakupovalnem središču Aleja in ob tem povedal: "Skupaj s predstavniki trgovinske zbornice smo se dogovorili, da gremo v "Dneve cepljenja" skupaj. Zato sem danes obiskal cepilni center v Aleji. Veseli me, da je veliko zanimanja. To nam pomaga, da bomo skupaj obvladali epidemijo in se vrnili v življenje  ki smo ga poznali pred epidemijo."

Ob obisku zdravilišča Thermana Laško v izjavi za medije je povedal, da je vesel, da se je ponovno vsa družba mobilizirala k pristopu k dnevom cepljenja. Zahvalil se je vsem, ki so tudi tokrat požrtvovalno prispevali k zviševanju števila precepljenosti.

Posebna zahvala gre tudi gospodarstvu, minister je obiskal nakupovalni center Aleja, kjer je bilo veliko zanimanja za cepljenje. Sinhrono z Dnevi cepljenja pa potekajo tudi na cepljenja za zaposlene, v organizaciji različnih podjetij. Med drugim so Letališče Brnik, Terme Čatež, Moravske toplice, terme Ptuj in zdravilišče Radenci. Minister je kot primer dobre prakse izpostavil Kranjsko Goro, kjer je precepljenost izredno visoka in so tako uspeli privabiti goste, ki so se po večini odločali za turistično destinacijo po stopnji precepljenosti.

Minister Poklukar: » Naj ponovno omenim, da imamo danes na intenzivni 153 bolnikov, 90 odstotkov od teh je necepljenih. Zato ponovno vabim k Dnevom cepljenja, katere smo organizirali za vas.«

Minister je nadaljeval, da je današnji obisk pomemben, ker je služil vpogledu v rehabilitacijo bolnikov s post-Covid sindromom. V Laškem so do sedaj obravnavali že preko 120 bolnikov, s povprečno starostjo 65 let, kateri si po bolezni s Covidom niso opomogli in niso bili zmožni skrbeti sami zase. Pomemben podatek je, da večina bolnikov, katere so v Laškem zdravili ni bilo cepljenih.

»Pomembno je, da zagotavljamo celostno obravnavo. Skrbimo za preventivo torej s cepljenjem preprečujemo težek potek bolezni, temu so namenjeni Dnevi cepljenja. Nadaljnje je, da omogočamo v vsem širokem obsegu zdravljenje poteka težkih bolezni. Kot veste smo v četrtem valu priskrbeli največje število postelj na milijon prebivalcev v Evropi, kar priča o uspešnosti slovenskega zdravstva. Hkrati pa je pomembno, da skrbimo tudi za rehabilitacijo in tako omogočimo posameznikom čimhitrejše okrevanje.« je zaključil minister.

Obisk cepilnih centrov je nadaljeval v Zdravstvenem domu Laško.