Skoči do osrednje vsebine

Obisk direktorja zapora Dob v Domu starejših občanov Trebnje

Direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Zoran Remic, se je danes srečal z direktorico Doma starejših občanov Trebnje, gospo Petro Kušar Stojakovič. Direktorja obeh ustanov sta si ob tej priložnosti izmenjala nekatere predloge o krepitvi medsebojnega sodelovanja v prihodnosti.

V Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij stremimo k povezovanju z lokalnimi skupnostmi, v katerih delujejo naši zavodi za prestajanje kazni zapora, s čimer si prizadevamo zagotavljati dodatne možnosti za delo in izobraževanje zaprtih oseb, izmenjujemo znanje, prispevamo k vključenosti in občutljivosti do zaprtih oseb ter nenazadnje k dvigu družbene odgovornosti, odpravljanju predsodkov in ustvarjanju varnejše družbe. Tudi današnji obisk Doma starejših občanov (DSO) Trebnje je zasledoval te cilje.

Obsojenci in zaposleni v Odprtem oddelku Puščava, dislociranem oddelku zavoda Dob, v katerem se izvaja svobodnejši režim prestajanja zaporne kazni, pa so za to priložnost pripravili tudi posebno presenečenje. Varovancem doma so podarili novoletne smrečice, ki so jih v pripravah na praznične dni izdelali v oddelku in jih bodo starostniki lahko okrasili po svojih željah.

Petra Kušar Stojakovič in Zoran Remic ob podarjenih smrečicah

Srečanje direktorja zapora na Dobu z direktorico DSO Trebnje | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij