Skoči do osrednje vsebine

Pred kranjsko občino odkrili obeležje samostojni Sloveniji

V Kranju, pred stavbo Mestne občine Kranj, so danes slovesno odkrili spominsko obeležje ob 30-letnici samostojne in neodvisne Republike Slovenije. Slavnostni govornik na dogodku je bil minister za obrambo mag. Matej Tonin.

Podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe je poudaril, da so z obeležjem počastili samostojnost in branitelje le-te. Slovensko spominsko obeležje, gre za betonski tetraeder, ki je služil kot protitankovska zaščita, je počastitev slovenske samostojnosti in neodvisnosti. Obeležja, ki jih postavljamo danes, opominjajo na dogodke leta 1991, so v čast generacijam, ki so izbojevale osamosvojitev, in opomnik mlajšim, naj velike odločitve izpred treh desetletij ne bodo nikoli pozabljene, je izpostavil minister Matej Tonin. 

Minister je v nadaljevanju nagovora opozoril tudi na pomen iskanja tistega, kar nas združuje. "Na dobrih temeljih je treba graditi skupno prihodnost in iskati točke, ki nas združujejo in ne razdvajajo. Potem lahko z optimizmom zremo v prihodnost," je zaključil minister Tonin. 

Podžupan in minister stojita pred spominskim obeležjem.

V Kranju, pred stavbo Mestne občine Kranj, so danes slovesno odkrili spominsko obeležje ob 30-letnici samostojne in neodvisne Republike Slovenije. | Avtor: Monika Sušanj

1 / 2