Skoči do osrednje vsebine

Zaključek akcije PrižgiMO otroški nasmeh!

December je mesec veselja, je pa tudi mesec, ko so stiske največje. Tega se dobro zavedamo tudi na Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije smo že tretje leto pripravili akcijo zbiranja prazničnih daril za najmlajše iz socialno ogroženih družin, ki smo jo letos naslovili PrižgiMO otroški nasmeh.

Tudi letos smo od začetka decembra do ponedeljka, 20. decembra, zbirala darili, ki jih je danes minister mag. Matej Tonin predal generalni sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije Bredi Krašna. Darila smo zbirali v civilnem delu Ministrstva za obrambo, v obeh upravah, Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje in Upravi Republike Slovenije za vojaško dediščino, ter v enotah Slovenske vojske po celi Sloveniji. Slovenska vojska je še dodatno pomagala z razvozi daril po Sloveniji  - na pot so se podali trije polni kombiji daril.

Z darili bo Zveza prijateljev mladine Slovenije razveselila otroke iz socialno ogroženih družin po celi Sloveniji. Upamo, da smo tudi na ta način naredili korak bližje k boljši družbi in prižgali kakšen otroški nasmeh več!