Skoči do osrednje vsebine

Številke s terena pričajo o pozitivnem odzivu prebivalcev na poziv Stopimo skupaj

Minister Poklukar je danes obiskal Zdravstveni dom Hrastnik, Zdravstveni dom Žalec, Zdravstveni dom Šentjur in Zdravstveni dom Maribor. Na lokacijah si je ogledal cepilne center in se zahvalil predstavnikom za odlično sodelovanje v kampanji, ki poziva prebivalce, da stopijo skupaj, za varnejše leto, ki prihaja.
Minister Janez Poklukar in Državna sekretarka Alenka Forte na obisku cepilnega centra Zdravstveni dom Žalec.

Minister Janez Poklukar in Državna sekretarka Alenka Forte na obisku cepilnega centra Zdravstveni dom Žalec. | Avtor: Zdravstveni dom Žalec

Na ogledu cepilnega centra v Žalcu in Hrastniku se mu je pridružila tudi Državna sekretarka Alenka Forte. 

Ob obisku Zdravstvenega doma (ZD) Maribor je podal izjavo za medije, na kateri sta sodelovala tudi direktor ZD Maribor Jernej Završnik in Monika Ažman, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege. 

Minister Poklukar je poudaril, da trenutno 215 covidnih bolnikov potrebuje intenzivno nego, od tega jih je 83 odstotkov necepljenih. Minister je z odzivom na akcijo zadovoljen. Kot je povedal, je bilo včeraj cepljenih 7600 oseb, od tega jih je 486 prejelo prvi odmerek. "Zdravstvo je zagotovilo 33-krat več zdravja kot pred tednom dni," je dejal. 

Ob tem je dodal, da cepljenje ne predstavlja 100-odstotne zaščite pred boleznijo, nudi pa zelo dobro zaščito pred težjim potekom bolezni. Vsi, ki so se že cepili, po besedah Poklukarja izkazujejo svojo osebno odgovornost, zadostno precepljenost pa lahko dosežemo le s skupnimi močmi.

Akcija Dnevi cepljenja bo potekala do vključno četrtka. Cepilni centri so odprti od 8. do 20. ure, v vsaki statistični enoti pa bo na eni lokaciji potekalo nočno cepljenje, in sicer od 20. ure zvečer do 8. ure zjutraj. Okrepljena je prisotnost mobilnih enot na terenu, pri organizaciji, ponekod pa tudi pri prevozu občanov do cepilnih mest pa pomagata Civilna zaščita in Rdeči križ Slovenije.