Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc sprejela Luč miru iz Betlehema

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je 17. decembra sprejela skavtinje in skavte, ki so že 31 leto zapored v Slovenijo prinesli Luč miru iz Betlehema. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost.
Državna sekretarka skupaj s skavtinjami in skavti, ki so prinesli Luč miru iz Betlehema

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc skupaj s skavtinjami in skavti, ki so prinesli Luč miru iz Betlehema | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Letošnje deljenje plamena Luči miru iz Betlehema poteka pod geslom "Človek, ne jezi se!" in s poslanico "V začetku je beseda." S poslanico želijo poudariti pomen vljudnosti in spoštovanja med ljudmi. Kot so pojasnili, je potrebna le "drobna odločitev, da bomo drug z drugim spet ravnali kot s človekom, ki ima svojo vrednost in svoje dostojanstvo". Z Lučjo miru so po Sloveniji ponesli tudi besede: hvala, oprosti in rad te imam. Besede, ki utrjujejo vero v človeškost.

Državna sekretarka dr. Fridl Jarc je Luč miru sprejela v okviru niza obiskov predstavnikov države in drugih pomembnejših ustanov, ki so jih med 13. in 17. decembrom izvedli skavtinje in skavti ter predstavniki pridruženih organizacij (Združenje bratovščin odraslih skavtinj in skavtov ter Slovenska skavtska zamejska organizacija).

Več informacij je objavljeno na spletni strani Luč miru iz Betlehema.