Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje Janez Poklukar prejel poživitveni odmerek in tako otvoril kampanjo Dnevi cepljenja

Danes je potekal prvi dan akcije Dnevi cepljenja, ki bo potekal do vključno četrtka pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto. Kampanjo je danes odprl minister za zdravje Janez Poklukar, ki se je v Zdravstvenem domu Bled cepil s poživitvenim odmerkom.

V prihodnjih petih dneh bo 62 cepilnih centrov po državi delalo s podaljšanim delovnim časom od 8. do 20. ure, v vsaki statistični enoti pa bo na eni lokaciji potekalo nočno cepljenje, in sicer od 20. ure zvečer do 8. ure zjutraj. Okrepljena bo prisotnost mobilnih enot na terenu, pri organizaciji, ponekod pa tudi pri prevozu občanov do cepilnih mest, pomagali bodo v vrstah Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije.

Nočni cepilni centri bodo v goriški, izolski, brežiški in celjski splošni bolnišnici, v zdravstvenih domovih (ZD) Sežana, Postojna, Novo mesto, Slovenj Gradec, Murska Sobota in Maribor, pa tudi v obeh univerzitetnih kliničnih centrih in Kliniki Golnik. V zasavski regiji bodo cepili vsako noč na drugi lokaciji. 

V času cepilne akcije se z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od pet do 11 let na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva.

Na spletni strani cepimose.si je dostopen seznam vseh cepilnih centrov, ki so na voljo, vljudno vabljeni.