Skoči do osrednje vsebine

V Vidmu je potekalo redno letno zasedanje politično-vojaške delovne skupine Večnacionalnih sil kopenske vojske

V Vidmu v Italiji je 14. in 15. decembra 2021 potekalo redno letno zasedanje Politično-vojaške delovne skupine (PMWG) in Politično vojaške-usmerjevalne skupine (PMSG) Večnacionalnih sil kopenske vojske (angleška kratica MLF, slovenska VSKV) z udeležbo predstavnikov Generalštaba SV in Direktorata za obrambno politiko.

Namen srečanja je bil uskladitev, načrtovanje in potrditev ključnih aktivnosti za prihodnje obdobje od leta 2022 do leta 2024. V okviru obeh sestankov (PMWG in PMSG) so se obravnavale naslednje vsebine:  predstavitev letnega načrta 2022 in osnutka načrta dela za leti 2023 in 2024 vključno s finančnim načrtom; sodelovanje MLF z univerzami v Ljubljani, Budimpešti in Trstu: širitev MLF z Albanijo s statusom opazovalke in predvsem certifikacijska vaja Zvita Podlasica (Clever Ferret), ki bo potekala v Sloveniji predvidoma v jeseni 2023. Slovenija je bila soustanoviteljica MLF v letu 1998. V poveljstvu MLF v Vidmu delujeta dva častnika in podčastnik Slovenske vojske.

Skupinska fotografija udeležencev zasedanja. V ozadju je velik kamnit vojaški spomenik in stavba z oboki.

V Vidmu je potekalo redno letno zasedanje politično-vojaške delovne skupine Večnacionalnih sil kopenske vojske | Avtor: Večnacionalne sile kopenske vojske, Videm