Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 11. decembra 2021.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov

Izpostava Nova Gorica

Od 5.05 je na hitri cesti H4, med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina, zaradi burje uvedena zapora 1. stopnje za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 t.

Od 7.15 je na hitri cesti H4, med razcepom Nanos n priključkom Selo, zaradi burje uvedena zapora 1. stopnje, zaradi česar je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 t.

Od 10.04 do 11.35 je na regionalni Vipava Ajdovščina veljala zapora za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Od 3.37 je na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ukinjena omejitev prometa zaradi burje. Hitra cesta H4 je za vsa vozila normalno prevozna.

 

Nesreče v gorah

Izpostava Ljubljana

Ob 2.17 si je v koči na Veliki planini, občina Kamnik, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Kamnik so poškodovano planinko prenesli v dolino in jo predali v oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) Kamnik.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 5.02 je na Cesti na Jezero v Velenju osebno vozilo trčilo v kovinsko zapornico na dovozni cesti. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Velenje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo in nudili pomoč reševalcem NMP Velenje pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Ljubljana

Ob 22.00 sta na zahodni ljubljanski obvoznici, na razcepu Kozarje v smeri proti razcepu Koseze, trčila tri osebna vozila. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozili, ki sta po trku pristali na strehi, odklopili akumulatorja na vozilih ter s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeni osebi. Poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana ter jih prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Izpostava Maribor

Ob 6.14 sta v Hotinja Vasi, občina Hoče - Slivnica, na avtocesti pred izvozom letališče v smeri proti Mariboru, trčili osebni vozili. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Maribor so na vozilih odklopili akumulatorja in počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so oskrbeli dve poškodovani osebi.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.45 je v Poljanah pri Mirni Peči, občina Mirna Peč, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in obtičal na brežini v snegu. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto in PGD Mirna Peč so vozilo stabilizirali in ga zvlekli na cesto. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Izpostava Postojna

Ob 10.30 je pri naselju Štorovo, občina Bloke, voznik s terenskim vozilom zapeljal s cestišča po brežini in obstal na boku. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Izpostava Ptuj

Ob 12.27 sta na Vinskem vrhu, občina Ormož, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ormož so do prihoda reševalcev NMP Ormož nudili pomoč poškodovanim osebam, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi očistili cestišče.

Izpostava Trbovlje

Ob 2.23 se je na lokalni cesti Zagorje–Čolnišče, občina Zagorje ob Savi, osebno vozilo zaletelo v skalo. Gasilci PGD Zagorje mesto in Trbovlje mesto so s tehničnim posegom rešili ukleščenega in poškodovanega voznika, ki so ga oskrbeli reševalci NMP Zdravstvenega doma (ZD) Zagorje in odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico (SB) Trbovlje. Gasilci so odklopili akumulator, zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega, cestišče posuli z absorbentom in pomagali naložiti poškodovano vozilo. Na kraju so bili tudi policisti Policijske postaje (PP) Trbovlje in delavci komunalnega podjetja.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 1.20 je na Ruski ulici v Ljubljani zagorela hrana na štedilniku. Požar, ki se je razširil še na kuhinjske elemente, so pogasili gasilci GB Ljubljana. Gasilci so tudi prezračili stanovanje ter skupne prostore večstanovanjske stavbe. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 22.41 je zagorela baraka v bližini Ceste v mestni log v Ljubljani. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana Vič.

Izpostava Maribor

Ob 15.36 so v Ješenci, občina Rače-Fram, gasilci PGD Rače, Fram, Podova ter Sp. in Zg. Gorica posredovali, kjer je gorelo v enostanovanjskem objektu. Gasilci so požar pogasili ter objekt preventivno pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.21 so v Kovaški ulici na Muti v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Muta so goreče saje pogasili, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in okolico ter lastniku odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Koper

Ob 11.40 je v Dekanih, občina, Koper, gorela trava. Gasilci JZ GB Koper in PGD Dekani so na kraju dogodka ugotovili, da je drevo padlo na elektro vodnike, ki so povzročili požar. Gorelo je na površini okoli 100 kvadratnih metrov. O dogodku je bila obveščena elektro služba.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 0.40 je na Ulici bratov Učakar v Ljubljani gorel zabojnik za mešane odpadke. Gasilci GB Ljubljan so pogasili požar ter prezračili prostore bližnje garaže, v katero je zašel dim. V požaru je bil uničen en zabojnik, en pa je bil poškodovan.

Izpostava Murska Sobota

Ob 16.40 je v Dolgi ulici v Moravskih Toplicah gorel komunalni zabojnik. Požar so pogasili gasilci PGD Moravske Toplice.

Izpostava Nova Gorica

Ob 19.00 so na Cankarjevi ulici v Novi Gorici gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost gasilske enote (JZ GRD GE) Nova Gorica pogasili požar kontejnerja za smeti.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 12.24 so v Martinjem Vrhu, občina Železniki, gasilci PGD Železniki s tehničnim posegom odstranili drevo, ki je oviralo promet.

Ob 12.47 je v Reginčevi ulici v Kranju iz počene vodovodne cevi, voda zalivala stanovanje. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj so na cev pritrdili ventil in zaprli vodo.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.29 so na Glavarjevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

Ob 13.56 so v Bilečanski ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili reševalcem dostop do onemogle osebe. Gasilci so nudili tudi pomoč pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Maribor

Ob 8.00 so na Poljanski cesti v Čreti, občina Hoče - Slivnica, gasilci JZ GB Maribor in PGD Hotinja vas odstranili drevo, ki je viselo na telekomunikacijskem omrežju in nevarno ogrožalo cestišče.

Izpostava Murska Sobota

Ob 23.40 se je v Ulici Staneta Rozmana v Murski Soboti v stanovanjskem bloku pokvarilo dvigalo, v katerem je bila ujeta ena oseba. PGD Murska Sobota so s tehničnim posegom odprli vrata dvigala.

Izpostava Novo mesto

Ob 9.52 so v Kajuhovi ulici v Črnomlju v večstanovanjskem objektu pogrešali osebo. Gasilci PGD Črnomelj so ob prisotnosti policije vstopili v stanovanje čez balkon, kjer so našli onemoglo osebo. V oskrbo so jo predali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj.

Izpostava Ptuj

Ob 16.00 je v Litmerku, občina Ormož, večja veja na drevesu nevarno visela nad cesto. Gasilci PGD Hardek so vejo odžagali in odstranili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 14.00 se je na smučišču Kope, občina Ribnica na Pohorju, izgubil smučar. Posredovali so gorski reševalci GRS Maribor, ki so našli nepoškodovanega smučarja.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/