Skoči do osrednje vsebine

Predaja akreditivnih pisem veleposlanika Republike Slovenije Iztoka Grmeka nasledstvenemu princu Kneževine Lihtenštajn Aloisu

Veleposlanik Republike Slovenije mag. Iztok Grmek je 10. decembra 2021 v Vaduzu predal akreditivna pisma Njegovi visokosti Aloisu nasledstvenemu princu Kneževine Lihtenštajn.

Veleposlanik mag. Iztok Grmek in nasledstveni princ Alois

Nasledstveni princ Alois je veleposlaniku Grmeku zaželel uspešno delo in izpostavil, da je Slovenija za Lihtenštajn prepoznana država partnerica, ki ju veže sodelovanje v skupnem prostoru Alp in tudi povezanost v skupnem evropskem gospodarskem prostoru.

Veleposlanik Grmek se je nasledstvenemu princu zahvalil za pozornost, ki jo Lihtenštajn namenja bilateralnemu sodelovanju s Slovenijo na različnih področjih. Izpostavil je pomen vprašanj s področja varovanja okolja in podnebnih sprememb, ki smo jim priča tudi na področju Alpskega loka ter tudi sodelovanje obeh držav v Kvadrilaterali skupaj s Švico in Avstrijo. Izpostavil je tudi, da je uspešnost in prepoznavnost lihtenštajnskega gospodarstva z visoko razvitimi tehnološkimi podjetji Sloveniji zgled kako se relativno majhna ekonomija uveljavlja na globalni ravni.

Pomembna povezava med državama so tudi Slovenci, ki živijo v Lihtenštajnu.