Skoči do osrednje vsebine

Veljavnost letošnjih bonov (BON21) podaljšana do 30. junija 2022

Letošnji boni (BON21) predstavljajo eno od pomembnih oblik pomoči kulturnim in ustvarjalnim sektorjem pri odpravi negativnih posledic epidemije covida-19. Na Ministrstvu za kulturo zato pozivamo k podpori kulture z unovčenjem bonov.
Pogled iz zadnje vrste kinematografa na nekaj obiskovalcev filmske projekcije in na platno

Veljavnost letošnjih bonov (BON21) podaljšana do 30. junija 2022 | Avtor: Mr. Music/stock.adobe.com

Z unovčenjem bonov lahko vse do 30. junija 2022 podprete ustvarjalce, organizatorje in izvajalce koncertov, gledaliških, lutkovnih, cirkuških in kinematografskih predstav ter izobraževanj, izpopolnjevanj in usposabljanj na področju kulture in umetnosti (kot so tečaji igranja klavirja in drugih glasbil, petja, plesa, fotografije, šole risanja, igre in podobno). Poleg tega boste z unovčenjem bonov podprli tudi muzeje, knjigarne, botanične parke in galerije.

Za odrasle je vrednost bonov 100 eurov, za mladoletnike 50 evrov. Tako kot lanskoletni boni so tudi letošnji prenosljivi med najožjimi družinskimi člani. Koristi se jih lahko v celoti ali v več manjših zneskih ter pri različnih ponudnikih. Prejeli jih bodo vsi posamezniki, ki so na dan 30. junija 2021 imeli zabeleženo stalno bivališče v Sloveniji.

Več informacij o letošnjih bonih je objavljeno na strani Finančne uprave Republike Slovenije

Sklep o podaljšanju veljavnosti bonov je bil v Uradnem listu objavljen 3. decembra 2021.