Skoči do osrednje vsebine

Na zadnjem sestanku delovne skupine Sveta za javno naročanje predstavitev sistema e-Revizija

Na Direktoratu za javno naročanje Ministrstva za javno upravo je v okviru predsedovanja danes potekal zadnji sestanek delovne skupine Sveta za javno naročanje, ki ga je vodil generalni direktor Sašo Matas s sodelavci.
Veliki monitor na katerem poteka predstavitev sistema e-Revizija.

Predstavitev sistema e-Revizija | Avtor: Ministry of Rublic Administration

1 / 2

Na sestanku je Evropska komisija delegatom predstavila razloge in vsebino analize učinkovitosti sistema, ki jo trenutno pripravlja in katere pomemben del je tudi digitalna transformacija javnega naročanja. Temu je kot primer dobre praksa sledila predstavitev slovenskega sistem e-Revizija, s katerim upravlja Državna revizijska komisija (DKOM), pomeni pa popolnoma informatiziran sistem pravnega varstva v postopkih javnega naročanja. Z e-Revizijo se povečuje tudi učinkovitost in transparentnost revizijskih postopkov. Sistem je predstavila članica DKOM Tadeja Pušnar.

Pietro Celotti in Michele Alessandrini iz Ancone sta nato v imenu Evropske komisije predstavila študijo »Od potreb MSP v javnem naročanju do konkretnih ukrepov«.

Na koncu sestanka je predsedujoči predal virtualni zvonček predsedovanja predstavniku Francije in mu zaželel uspešno predsedovanje.