Skoči do osrednje vsebine

Na zadnjem zasedanju delovne skupine za kadrovske predpise tudi o zaposlovanju pogodbenih uslužbencev v institucijah EU

Na zadnjem zasedanju delovne skupine za kadrovske predpise v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU so delegati obravnavali dve redni letni poročili, in sicer o proračunu oziroma finančnih izdatkih za zaposlene v institucijah EU in o zaposlovanju pogodbenih uslužbencev v institucijah EU. Delovno skupino je vodil generalni direktor Direktorata za javni sektor Peter Pogačar s sodelavci.

Poleg tega so delegati nadaljevali razpravo iz septembrskega zasedanja o poročilu o oceni izvajanja kadrovskih predpisov za uradnike EU in pogojev za zaposlitev drugih uslužbencev EU. Med uradnimi točkami dnevnega reda zasedanja sta bili še predstavitev stanja na kadrovskem področju v agencijah EU in predstavitev programa prihajajočega francoskega predsedstva.

Ob koncu srečanja je bila predstavljena še sprememba izračunavanja mesečnih nadomestil za strokovnjake, ki so začasno premeščeni v Evropsko komisijo, napredek na projektu Program za strokovno usposabljanje začetnikov (angl. Junior professional programme), vsebina poročila o delovanju kadrovske službe v Evropski komisiji ter informacije glede nove kadrovske strategije Evropske komisije.