Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan o krepitvi pomena čezatlantskega sodelovanja pri digitalni preobrazbi

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je na Brdu pri Kranju nastopil na ministrski konferenci pobude Tri morja o digitalni preobrazbi.
Dr. Raščan med govorom, sedi zamizo, v ozadju zastave

Državni sekretar Dr. Raščan na ministrski konferenci pobude Tri morja o digitalni preobrazbi | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Državni sekretar dr. Raščan je v govoru poudaril, da pospešena digitalizacija zahteva okrepljeno sodelovanje na digitalnem področju. Pri tem je izpostavil pomen čezatlantskega partnerstva, ki temelji na skupnih vrednotah, izrazito pa je tudi na področjih trgovanja in investiciji. Nedavno ustanovljen svet za trgovino in tehnologijo (TTC) je izraz takšnega partnerstva in poudarja pomen novih tehnologij v vsakodnevnem življenju, vključno z umetno inteligenco.

Državni sekretar dr. Raščan je dodal, da morajo Evropska unija in njene države članice, če želijo oblikovati digitalno prihodnost in ohraniti na pravilih temelječ mednarodni red, spodbujati digitalni razvoj z ambicioznimi globalnimi standardi in regulativnimi pristopi, skupaj s podobno mislečimi državami.