Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 22. novembra 2021.

Prekinitev prometa zaradi naravnih pojavov

Izpostava Nova Gorica

Od 16.25 je bila na hitri cesti H4 med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina, občina Vipava, zaradi burje, ki je v sunkih dosega hitrost do 100 kilometrov na uro, uvedena zapora prometa 1. stopnje. Zapora velja za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton.

Ob 20.42 je bila na hitri cesti H4 med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina zaradi sunkov burje, ki dosegajo hitrost do 130 kilometrov na uro, uvedena zapora prometa 2. stopnje. Zapora velja za počitniške prikolice, hladilnike in vsa vozila s ponjavami.

Med 18.42 in 3.42 je bila na odseku regionalne ceste Razdrto–Podnanos–Manče–Vipava, zaradi burje, ki je v sunkih dosegala hitrost do 100 kilometrov na uro uvedena zapora prometa 1. stopnje.

Med 21.23 in 22.24 je bila na odseku regionalne ceste med Vipavo in Ajdovščino uvedena zapora prometa 1. stopnje.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Celje

Ob 21.26 so na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Slovenske Konjice nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) pri oskrbi obnemogle osebe. Reševalci so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 13.35 je na dolenjski avtocesti pri kraju Zaloke, občina Krško, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, posuli razlite motorne tekočine in počistili cestišče. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Krško in jo prepeljali v Splošno bolnišnico (SB) Brežice.

Izpostava Maribor

Ob 15.15 sta v križišču Beograjske in Parmove ulice v Mariboru trčili osebno in kombinirano vozilo, ki je po trku pristalo na boku. Posredovali so gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Maribor, ki so zavarovali kraj dogodka in kombinirano vozilo postavili na kolesa. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.45 je pri naselju Lašče, občina Žužemberk, voznik z osebnim vozilom zletel s ceste. Gasilci PGD Žužemberk so odklopili akumulator na vozilu, zavarovali kraj dogodka in pomagali policiji. V nesreči ni bilo poškodovanih.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 17.55 so v Kasazah, občina Žalec, gorele saje v dimni tuljavi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Kasaze - Liboje so zavarovali kraj dogodka, nadzorovali izgorevanje saj, pogasili požar, očistili peč in dimno tuljavo, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika ter lastnikom prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.33 so zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše v naselju Breže v občini Ribnica. Posredovali so gasilci PGD Ribnica in Jurjevica, ki so počakali da so saje dogorele, očistili dimnik, iznesli saje ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Prepovedali so kurjenje do obiska dimnikarske službe.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 16.46 je na Vrhniki na površini okoli treh kvadratnih metrov gorel kup listja. Posredovali so gasilci PGD Vrhnika, ki so listje pogasili z vodo.

Izpostava Ptuj

Ob 0.06 so na Dornavski cesti na Ptuju na komunalnem odlagališču smeti goreli biološki odpadki. Požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ptuj in Spuhlja.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Celje

Ob 19.32 je pri trgovskem podjetju v Slovenskih Konjicah gorel kontejner za stiskanje papirja. Gasilci PGD Slovenske Konjice so požar pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Kranj

Ob 12.16 so gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj na Cesti 1.maja v Kranju z vpojnim sredstvom posuli manjšo količino izteklega motornega olja na parkirišču.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 1.14 so v Stiplovškovi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice ob prisotnosti policije v večstanovanjskem objektu s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, iz katerega je iztekala voda in zaprli kopalniški kotni ventil. Stanovalci so sami zaprli glavni vodovodni ventil in s tem preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Izpostava Celje

Ob 9.32 so v naselju Mrzlo Polje v občini Laško, gasilci PGD Laško v prisotnosti Policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili reševalcem NMP Laško dostop do onemogle osebe.

Izpostava Kranj

Ob 4.49 je na Cesti maršala Tita na Jesenicah ostala ujeta oseba v okvarjenem dvigalu večstanovanjskega objekta. Gasilci GARS Jesenice so v dvigalu ujeti osebi rešili s tehničnim posegom.

Ob 19.28 so v Ulici Tuga Vidmarja v Kranju gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom, iz dvigala večstanovanjskega objekta, rešili osebo.

Izpostava Murska Sobota

Ob 7.32 so v Vrtni ulici v Radencih, gasilci PGD Gornja Radgona, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Ob 10.32 so v Vrtni ulici v Radencih gasilci PGD Gornja Radgona nudili pomoči reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe v stanovanjski objekt.

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.45 je v naselju Idrsko, občina Kobarid, voda iztekala iz straniščnega kotlička in zamakala stanovanje. Gasilci PGD Kobarid so zaprli ventil na vodovodni cevi.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.12 so v ulici Čardak v Črnomlju gasilci PGD Črnomelj s tehničnim posegom odprli vrata v stanovanjski hiši in omogočili zdravstvenem osebju dostop do onemogle osebe. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/