Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin se je srečal z veleposlanikom Brazilije

Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je danes na Ministrstvu za obrambo srečal z veleposlanikom Federativne republike Brazilije v Republiki Sloveniji Eduardom Priscom Paraiso Ramosom.

Sogovornika sta izpostavila dobre odnose in dvostransko sodelovanje, ki temelji na vzajemnih interesih. To se bo še okrepilo s sporazumom med Vlado Republike Slovenije in Vlado Federativne republike Brazilije o sodelovanju na obrambnem področju. Sporazum je vsebinsko usklajen in pripravljen za podpis na enem izmed obiskov na ustrezni ravni. Dobro sodelovanje je okrepil tudi ponovni obisk šolske ladje Brasil v Luki Koper oktobra letos.

Sogovornika sta se v nadaljevanju dotaknila področja mednarodnih misij in operacij, na katerem sta obe državi zelo aktivni, ter možnosti sodelovanja med obrambnima industrijama obeh držav. Minister Tonin je veleposlaniku Brazilije predstavil tudi vsebinske prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU in dosedanje rezultate.

Ministra stojita v sprejemnici pred zastavami Brazilije, Slovenije in EU.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je danes na Ministrstvu za obrambo srečal z veleposlanikom Federativne republike Brazilije v Republiki Sloveniji Eduardom Priscom Paraiso Ramosom | Avtor: Vekoslav Rajh, MORS

1 / 2