Skoči do osrednje vsebine

Tradicionalni slovenski zajtrk v slovenskih zaporih

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij se je pridružila pobudi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in ob dnevu slovenske hrane podprla projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je bil opremljen s sloganom Zajtrk s sadjem – super dan!

V skladu z možnostmi smo na nekaterih lokacijah zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma v petek, 19. novembra 2021, zaprtim osebam zagotovili zdrav jutranji obrok, katerega osnova so bili kruh, maslo, med, mleko ali čaj ter jabolko. S sodelovanjem v projektu smo želeli poudariti pomen in prednosti lokalno pridelanih živil ter zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja. Spodbuda k obeležitvi in ozaveščanju o pomenu kmetijstva, čebelarstva in zdrave hrane je navkljub spremenjenim okoliščinam ob trenutnih zdravstvenih razmerah pomembna za ohranjanje zdravega življenjskega sloga vsakega posameznika. 

Tradicionalni slovenski zajtrk v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper

Tradicionalni slovenski zajtrk v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper | Avtor Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij