Skoči do osrednje vsebine

Poostreni nadzori preverjanja pogoja PCT

Tržni inšpektorat nadaljuje s poostrenimi nadzori glede izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli cepljeni, testirani).

Tudi v drugem tednu novembra so tržni inšpektorji poostreno nadzirali spoštovanje pogoja PCT, tako med tednom kot za vikend, tudi v nočnem času. Opravljenih je bilo 670 nadzorov, večinoma na področju trgovine. V 3 prodajalnah, kjer niso preverjali pogoja PCT pri strankah, so bile izrečene ustne odločbe o začasni prepovedi opravljanja dejavnosti.

Obenem je bilo izdanih 18 plačilnih nalogov, in sicer v primerih, ko kršitve kljub predhodnemu opozorilu niso bile odpravljene.

V nočnem času so inšpektorji preverjali morebitno delovanje nočnih klubov, saj njihovo obratovanje v skladu z veljavnim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 ni dovoljeno. Preverjenih je bilo 30 obratov. V enem primeru je nočni klub deloval, zato je bila izrečena ustna odločba, s katero se je prepovedalo nadaljnje poslovanje. V enem primeru pa je bilo ugotovljeno, da gostinski obrat ni zaključil svojega poslovanja ob določeni uri.

Ugotavljamo, da se je stanje na terenu glede preverjanja pogoja PCT v zadnjem tednu precej izboljšalo, da večina trgovcev ukrepe spoštuje, predvsem s tem, da pri strankah preverjajo dokazila PCT skupaj z osebnim dokumentom.

Na Tržnem inšpektoratu bomo s poostrenimi nadzori nadaljevali z upanjem, da bomo z upoštevanjem ukrepov zajezili širjenje virusa in se vrnili v normalno življenje.