Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 13. novembra 2021.

Nesreče v gorah

Izpostava Koper

Ob 15.42 se je na gozdni poti med Podgorjem in Slavnikom v občini Koper poškodovala planinka. Gasilci Javnega zavod Gasilske brigade (JZ GB) Koper in Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Osp so na kraju dogodka reševalcem Reševalne službe slovenske Istre nudili pomoč pri imobilizaciji, prenosu in prevozu poškodovanke do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v Splošno bolnišnico (SB) Izola.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Maribor

Ob 18.54 so v naselju Selnica ob Dravi v istoimenski občini gasilci PGD Selnica ob Dravi nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) pri oskrbi obolele osebe.

 

Pogrešane osebe, živali in stvari

Izpostava Kranj

Ob 7.00 se je v ferati Jerman, na območju naselja Srednji Vrh, občina Kranjska Gora, pod vodstvom Policije nadaljevala reševalna akcija za izgubljeno poškodovano alpinistko. S pomočjo helikopterja Letalske policijske enote (LPE) so alpinistko locirali. Reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Kranjska Gora so jo na kraju oskrbeli in jo pripravili za transport s helikopterjem. Helikopter Slovenske vojske (SV) v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) Brnik jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 7.56 se je pod vodstvo Policije pričelo iskanje pogrešane osebe na območju Viševnika na Pokljuki, občina Bohinj. Gorski reševalci GRS Bohinj, Radovljica in Tržič so skupaj z gasilci PGD Bled, Radovljica, Srednja Dobrava ter vodniki lavinskih psov Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Gorenjska našli nepoškodovano planinko.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 17.21 je v Dalmatinovi ulici v Sevnici osebno vozilo zapeljalo preko ograje, betonske škarpe in pristalo na boku v sadovnjaku. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, voznico vozila prenesli do reševalnega vozila ter stabilizirali vozilo. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanko oskrbeli v Zdravstvenem domu (ZD) Sevnica.

Izpostava Koper

Ob 10.44 se je na cesti Vanganel–Babiči v občini Koper osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in ga odstranili s cestišča ter z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.06 sta na Ljubljanski cesti v Kamniku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet do prihoda policistov, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in pomagali umakniti vozili s cestišča. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.57 je v naselju Soča, občina Bovec, osebno vozilo zapeljalo preko desnega roba voznega pasu in obstalo na brežini. V nesreči se voznica vozila ni poškodovala. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, preventivno odklopili akumulator na vozilu in z avto dvigalom vozilo dvignili na cestišče.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 23.20 je ob Litostrojski cesti v Ljubljani gorela baraka velikosti okoli 3x2 metra in manjši nadstrešek. Požar so pogasili gasilci PGD Zgornja Šiška, Spodnja Šiška in Gasilske brigade (GB) Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 16.44 so v naselju Markovec, občina Loška dolina, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Stari trg so vršili nadzor izgorevanja saj do prihoda dimnikarske službe ter dimnik in njegovo okolico preventivno pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Ptuj

Ob 22.36 je v Dravski ulici na Ptuju zagorelo v kuhinji gostinskega objekta. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 14.55 sta ob gozdičku pri Koseskem bajerju v Ljubljani goreli drevesi. Manjši požar so zaradi nedostopnosti gasilskih vozil gasilci GB Ljubljana in PGD Šiška pogasili z naprtnjačami in pregledali okolico. 

Ob 15.25 je na Rožniku v parku Gustava Tonniesa v Ljubljani gorelo drevo. Gasilci GB Ljubljana so požarišče zalili z vodo.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Koper

Ob 20.24 je v Parecagu, občina Piran, gorel zabojnik za smeti. Občani so še pred prihodom gasilcev pogasili požar. Gasilci PGD Sečovlje in JZ GB Koper so požarišče zalili z vodo in pregledali okolico.

Izpostava Ljubljana

Ob 1.28 je v Ulici bratov Učakar v Ljubljani gorela vsebina komunalnega zabojnika za zbiranje embalaže. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. Zabojnik je v celoti uničen.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 11.11 so bili na potoku Dravinja v Draži vasi, občina Slovenske Konjice, opaženi oljni madeži v dolžini okoli 100 metrov. Gasilci PGD Slovenske Konjice so pregledali kraj dogodka in z oljnimi lovilci preprečili nadaljnje širjenje onesnaženja. Po obširnem pregledu terena in odtočnih kanalov niso ugotovili izvora onesnaženja. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 16.27 so v Vodnikovi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice nudili pomoč oboleli osebi, ki je padla v stanovanju.

Izpostava Celje

Ob 20.05 so gasilci PGD Braslovče v Rakovljah, občina Braslovče, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Celje so osebo oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Izpostava Koper

Ob 2.54 je na Senčni poti, občina Piran, v kopalnici iztekala voda. Gasilci JZ GB Koper so zaprli glavni vodovodni ventil.

Izpostava Kranj

Ob 0.39 so na Cesti na Brdo na Kokrici, občina Kranj, gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in omogočili reševalcem NMP Kranj dostop do obolele osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 20.56 so na Celovški cesti v Ljubljani v kopalnici menjali kotni ventil, ki pa ga je zaradi dotrajanosti odtrgalo iz stene. Gasilci GB Ljubljana so z leseno zagozdo zatesnili puščanje ventila. Hišnik v bloku je zaprl glavni ventil za vodo, tako da so gasilci lahko zamenjali ventil.

Izpostava Maribor

Ob 4.22 je v Vrazovi ulici v Mariboru v stanovanju iz radiatorske cevi iztekala voda in zamakala v spodnje nadstropje. Gasilci JZ GB Maribor so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in zaprli ventil

Ob 8.18 je v naselju Razvanje v občini Maribor drevo ogrožalo stanovanjski objekt. Gasilci JZ GB Maribor so razžagali in odstranili drevo.

Ob 10.40 so v naselju Dolnja Počehova v občini Pesnica gasilci PGD Pesnica nudili pomoč reševalcem NMP Maribor pri oskrbi obolele osebe.

Ob 10.57 so v Jezdarski ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je obležala poškodovana oseba. Reševalci NMP Maribor so osebo oskrbeli in pregledali.

Ob 14.38 je na Partizanski cesti v Mariboru, zaradi počene cevi, iztekala voda iz zobne ordinacije. Gasilci JZ GB Maribor so zaprli glavni ventil za vodo in preprečili iztekanje.

Ob 17.11 so v Dominkuševi ulici v Mariboru Gasilci JZ GB Maribor odprli vrata stanovanja, v katerem je ležala onemogla oseba. Reševalci NMP so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Izpostava Ptuj

Ob 10.02 je v naselju Paradiž, občina Cirkulane, obstajal sum, da je v stanovanjskem objektu onemogla oseba. Gasilci PGD Cirkulane so vstopili v stanovanje in našli mrtvo osebo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 11.41 je v naselju Kozjak, občina Mislinja, v stanovanjskem objektu padel moški in si poškodoval glavo. Gasilci PGD Dolič-Šentflorjan so ga do prihoda reševalcev NMP oskrbeli. Reševalci Zdravstvenega reševalnega centra Koroške (ZRCK) Ravne na Koroškem so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/