Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Forte obiskala Jugovzhodno regijo

Državna sekretarka Alenka Forte je v petek, 12. novembra, v sklopu vladnega obiska Jugovzhodne regije obiskala Zdravstveni dom Kočevje in Splošno bolnišnico Novo mesto.

V Zdravstvenemu domu Kočevje si je ogledala nov satelitski urgentni center. Ta je izvajalec predbolnišničnega dela službe nujne medicinske pomoči in ga organizirajo tam, kjer zaradi oddaljenosti in dostopnega časa ni mogoče organizirati izvajanje nujne medicinske pomoči v okviru urgentnega centra, torej v zdravstvenih domovih. V pogovoru, v katerem je sodeloval tudi podžupan Gregor Košir, so se dotaknili aktualnih tem o organizaciji dela v trenutnih razmerah, strategiji cepljenja proti covid-19, reševanju kadrovske problematike ter investicijah v primarno zdravstvo. Državna sekretarka je osebje pohvalila za dobro delo in sodelovanje v lokalnem okolju.

Glavna tema delovnega sestanka v Splošni bolnišnici Novo mesto je bila obvladovanje covid situacije, ki jo je državna sekretarka pohvalila. Vodstvo je opozorilo na kadrovske in organizacijske probleme v Urgentnem centru, kjer že od samega začetka delovanja primanjkuje urgentnih zdravnikov. Predstavljen je bil strateški investicijski projekt izgradnje prizidka centralnega bolnišničnega bloka, s katerim bodo nadomeščene posteljne in ambulantne kapacitete stare interne bolnišnice. Načrti za prihodnost vključujejo tudi sanacijo energetske infrastrukture s trafopostajo, centralno ureditev bolnišničnih odpadkov in izgradnjo večnamenskega objekta s helioportom za helikoptersko prvo pomoč.