Skoči do osrednje vsebine

Minister Mark Boris Andrijanič na srečanju s predstavniki Dijaške organizacije Slovenije

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič se je včeraj preko avdiovideo povezave sestal z vodstvom Dijaške organizacije Slovenije

V uvodu je minister pohvalil je vse aktivnosti mladih v boju proti koronavirusu in pozval k nadaljnjemu spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije.

Mladi so ministru predstavili izzive, s katerimi se soočajo srednje šole in dijaki zaradi pomanjkanja moderne računalniške opreme in pametnih šolskih tabel. Predlagali so tudi več rešitev za dvig digitalne pismenosti tako med srednješolci kot tudi učitelji.

Andrijanič je mladim predstavil ukrepe Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo na področju izobraževanja in izzive, s katerimi se sooča naša država zaradi pomanjkanja tehniških kadrov. Dogovorili so se za sodelovanje pri promociji STEM znanj in inženirskih poklicev med mladimi.

V pogovoru so se strinjali, da je čas za široko družbeno razpravo o postopnem uvajanju e-volitev. Prav tako so se zavzeli za večjo decentralizacijo države in širšo dostopnost do širokopasovne povezave.