Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 8. novembra 2021.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Kranj

Ob 12.10 je v Industrijski ulici v Žireh, delavec padel z lestve z višine dveh metrov in si poškodoval hrbet. Poškodovanca so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Škofja Loka.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 19.13 sta na magistralni cesti na Hrušici na križišču za avtocesto trčili osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili razsvetljavo, usmerjali promet in pomagali pri nakladanju vozila na avto vleko.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.51 sta na trzinski obvoznici za Mengeš, občina Trzin, trčili tovorni vozili. Gasilci Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka, opravili pregled in posuli razlite tekočine. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP.

Ob 9.57 je v naselju Gorjuše, občina Domžale, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom odprli vrata in poškodovano osebo izvlekli iz vozila ter jo pomagali prenesti do reševalnega vozila, s katerim je bila odpeljana v nadaljnjo oskrbo.

Izpostava Maribor

Ob 14.42 sta na Radvanjski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, po razlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo in nudili pomoč reševalcem pri prenosu in oskrbi poškodovanih oseb. Reševalci NMP Maribor so oskrbeli štiri poškodovane osebe in jih odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.59 je na cesti Nova Gorica–Tolmin pri naselju Plave, občina Kanal ob Soči, osebno vozilo zapeljalo v skalno brežino. Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost gasilske enote (JZ GRD GE) Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Trbovlje

Ob 23.11 je v Bevškem, občina Trbovlje, prišlo do prometne nesreče. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trbovlje so odklopili akumulator, poškodovano vozilo pomagali naložiti na avto vleko ter cestišče posuli z absorbentom in ga očistili.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 0.47 je v naselju Stegne, občina Moravče, gorela lesena baraka velikosti 6x3 metre. Požar so pogasili gasilci Gasilske Brigade (GB) Ljubljana in PGD Dravlje.

Izpostava Maribor

Ob 11.08 je na Koroški cesti v Mariboru zagorelo v stanovanju. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Maribor-mesto so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, pogasili požar in prezračili prostore. Pri preiskavi stanovanja so našli osebo, ki so jo predali reševalcem NMP.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Koper

Ob 12.41 je v bližini naselja Glem v občini Koper gorelo grmičevje na površini okoli 1000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči.

Ob 18.11 je v bližini naselja Glem v občini Koper gorelo grmičevje. Požar na površini okoli 500 kvadratnih metrih so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Kranj

Ob 7.45 je Kurirski poti na Slovenskem Javorniku, občina Jesenice, gorel zabojnik za odpadke. Požar so pogasili gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Murska Sobota

Ob 23.59 so na pomurski avtocesti na počivališču Grabonoš, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, gasilci PGD Gornja Radgona prečrpali okoli 170 litrov goriva iz puščajočega rezervoarja tovornega vozila.

Izpostava Postojna

Ob 15.31 so v naselju Landol, občina Postojna, zaznali onesnaženje potoka Stržen. Gasilci PGD Postojna in Šmihel-Landol so pregledali potok in ugotovili, da je onesnažen z naftnimi derivati. Gasilci so madež nevtralizirali ter ostranili s pomočjo pivnikov in vpojnih čreves. V naslednjih dneh bodo gasilci nadzirali postavljene pivnike in vpojna črevesa. Na kraju je bil tudi predstavnik pristojne ribiške družine, dežurni delavec komunalnega podjetja in policisti.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 18.15 so v Florjanski ulici v Sevnici gasilci PGD Sevnica iz vodnjaka prečrpali meteorno vodo.

Izpostava Celje

Ob 14.54 so v naselju Zidani most v občini Laško gasilci PGD Zidani most nudili pomoč reševalcem NMP Laško pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.41 je v ulici Lepi pot v Ljubljani v stanovanju v prvem nadstropju večstanovanjske stavbe iz poškodovane vodovodne cevi iztekala voda in zatekala v stanovanje v pritličju. Gasilci GB Ljubljana so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v prvem nadstropju in ustavili iztekanje vode.

Ob 6.22 so v naselju Čepnik, občina Domžale, gasilci CZR Domžale iz vode potegnili truplo ter ga predali pristojnim službam.

Ob 15.56 je v Veliki Račni, občina Grosuplje, zaradi izpada električne napetosti in nedelovanja obtočne črpalke počila cev centralne napeljave v 1.nadstropju stanovanjske hiše. Gasilci PGD Račna, Čušperk, Grosuplje in Šmarje-Sap so zaprli odvod plinov iz peči v dimniško tuljavo, iznesli žareče dele lesa iz peči in počakali, da je v sistemu centralnega ogrevanja padla temperatura. Preventivno so pregledali objekt in okolico.

Izpostava Murska Sobota

Ob 8.30 so v naselju Moščancih, občina Puconci, gasilci PGD Murska Sobota s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in tako omogočili reševalcem NMP dostop do obolele osebe.

Napoved za naslednje dni

 Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/