Skoči do osrednje vsebine

7. slovenski INSPIRE dan

Ministrstvo za okolje in prostor ter Geodetska uprava pripravljata 7. slovenski INSPIRE dan. Spletna konferenca z naslovom Nove perspektive na področju nacionalne infrastrukture za prostorske informacije bo potekala v torek, 16. novembra 2021. SLO INSPIRE dan je vsakoletni dogodek, ki ga organizira Geodetska uprava, kot nacionalna kontaktna točka za vzpostavljanje infrastrukture za prostorske informacije v Sloveniji.

Slovenska infrastruktura za prostorske informacije je del Evropske infrastrukture za prostorske informacije, ki je opredeljena z direktivo INSPIRE. Na letošnjem INSPIRE dnevu bo govora o trenutnem stanju na področju infrastrukture za prostorske informacije, o aktivnostih, ki se izvajajo glede na osnovno časovnico direktive INSPIRE, o izkušnjah in znanju upravljavcev prostorskih podatkov ter o pogledu v prihodnost. Kako Evropa gleda na nadaljnji razvoj in implementacijo direktive INSPIRE, v katero smer se bo razvijala nacionalna prostorska podatkovna infrastruktura in kakšne so nove perspektive (ponovne) uporabe INSPIRE, bodo osnovna vprašanja, ki jih bodo naslavljali naši povabljeni predavatelji.

V drugem delu konference bo predstavljen projekt EO4GEO, katerega namen je izboljšati stanje in znanje na področju uporabe geoprostorskih informacij z zagotavljanjem prosto dostopnih baz znanja, orodij in drugih gradiv. V mednarodnem konzorciju, ki izvaja projekt, so aktivna tudi slovenska podjetja.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Za namen obveščanja v povezavi z dogodkom in posredovanja povezave do spletne videokonference, vas vabimo, da se prijavite prek spletnega obrazca.

Več informacij o dogodku je objavljenih na spletni strani Geoportala

 

Ilustrativna slika - logotip letošnjega INSPIRE dneva

Logotip sedmega slovenskega INSPIRE dneva | Avtor: GURS