Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 25. oktobra 2021

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Ljubljana

Ob 16.38 sta na Štajerski cesti v bližini industrijske cone Trzin v smeri Ljubljane v naletu trčili osebni vozili. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, na enem vozilu odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnim sredstvom, vozili odmaknili s cestišča ter očistili cestišče.

Ob 23.26 sta v križišču Tivolske in Celovške ceste v Ljubljani trčili dve vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so odklopili akumulatorja in mesto nesreče posuli z absorbentom. Reševalci so eno osebo prepeljali v bolnico.

Izpostava Maribor

Ob 5.55 sta na cesti iz Poljčan proti Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno ukleščeno osebo in jo predali reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP). Na vozilih so še odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Izpostava Novo mesto

Ob 21.45 sta na avtocesti iz Novega mesta proti Ljubljani, pri naselju Hmeljčič, občina Mirna Peč, trčili osebno in kombinirano vozilo. Kombinirano vozilo je zatem zletelo na drugo stran avtoceste, po brežini pod cesto. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, stabilizirali kombinirano vozilo, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika, pomagali reševalcem pri prenosu in oskrbi, razsvetljevali kraj dogodka, izvlekli kombinirano vozilo in obe vozili pomagali naložiti na avto vleko ter pomagali policiji. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma (ZD) Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi  in ju prepeljali v Splošno bolnišnico (SB) Novo mesto. Za ureditev prometne signalizacije in odstranitev posledic prometne nesreče so poskrbeli dežurni delavci Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS). 

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 19.36 sta na Koroški cesti v Radljah ob Dravi trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. Poškodovanih ni bilo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 21.05 je Dobrijah v občini Ravne na Koroškem prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh osebnih vozil. Posredovali so gasilci Koroškega gasilskega zavoda (KGZ) Ravne na Koroškem, ki so zavarovali kraj dogodka, sanirali razlite motorne tekočine, ter nudili pomoč pri odstranitvi vozil iz cestišča. Reševalci Zdravstvenega reševalnega centra Koroške (ZRCK) Ravne na Koroškem so eno poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

 

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 10.47 je v naselju Župelevec, občina Brežice, v objektu avto odpada zagorelo vozilo pri razgradnji. Zaposleni so pravočasno izrinili vozilo iz objekta in z gasilnimi aparati preprečili širjenje požara, gasilci PGD Župelevec, Kapele in Bizeljsko pa so požar na vozilu pogasili.

Izpostava Celje

Ob 9.58 so na Rimski cesti v Laškem gorele saje v dimniku. Gasilci PGD Laško so pogasili gorljivo snov v peči, iznesli goreč material, prostor prezračili ter s termovizijsko kamero pregledali prostore ter dimnik.

Izpostava Koper

Ob 4.25 so gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper posredovali v Obalnem domu upokojencev, občina Koper, kjer se je sprožil avtomatski javljalnik požarov. Ugotovili so, da je zagorelo v eni izmed sob in je ena varovanka utrpela hujše opekline. Požar sta pogasili zaposlenih v domu. Gasilci so pomagali pri oskrbi opečene osebe. Reševalci Prehospitalne enote Obala so poškodovanko odpeljali v izolsko bolnišnico.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.32 se je v Steletovi ulici v Ljubljani po stopnišču in hodnikih večstanovanjskega objekta širil dim in vonj po zažganem. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, so požar smeti pod stopniščem v kletnih prostorih, začeli gasiti že stanovalci sami. Gasilci so dokončno pogasili ogenj ter prezračili večstanovanjski objekt.

Ob19.14 je ob Cesti dveh cesarjev v Ljubljani gorela baraka velikosti 50 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo. Vzrok požara ni znan.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Koper

Ob 11.27 je pri Podpeči, občina Koper, zagorela podrast. Požar, na površini okoli 500 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči.

Izpostava Maribor

Ob 14.34 je na pokopališču v Pobrežju v Mariboru gorelo pet cipres. Požar so pogasili gasilci JZ GB Maribor in PGD Maribor–Pobrežje.

Izpostava Trbovlje

Ob 6.49 je v naselju Brdce v občini Hrastnik zagorelo na deponiji komunalnih odpadkov Unično. Delavci deponije so z gradbenimi stroji prekopali tleče odpadke, gasilci PGD Hrastnik, Mirno in Dol pri Hrastniku pa so jih zalili z vodo. Na kraju je okoli 30 gasilcev, Intervencija je še v teku.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Kranj

Ob 23.30 je na Savski cesti v Bohinjski Bistrici, občina Bohinj, na bencinskem servisu gorel kontejner za papir. Požar sta opazila policista in pred prihodom gasilcev PGD Bohinjska Bistrica z gasilniki omejila širjenje požara. Gasilci so požar pogasili, prekopali vsebino zabojnika in preverili okolico s termo kamero.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.14 so v kraju Renče v občini Renče-Vogrsko naleteli na topovsko granato, kalibra 75 mm mase 7 kg, italijanskega porekla iz obdobja 1. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred Neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) Severnoprimorske regije sta nevarno najdbo odstranila in prepeljala v ustrezno skladišče. 

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 13.23 so v Kidričevi ulici v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja ter omogočili vstop reševalcem NMP Velenje. V stanovanju je bila mrtva oseba.

Ob 20.23 je v ulici Koželjskega v občini Velenje iztekala voda iz straniščnega kotlička. Gasilci PGD Velenje so zaprli ventil ter izčrpali vodo.

Izpostava Kranj

Ob 9.24 se je v Gradnikovi ulici v Kranju v stanovanju nahajala obolela oseba. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Kranj.

Ob 10.20 so gasilci GARS Kranj na Kidričevi cesti v Kranju s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem je bil zaklenjen otrok.

Ob 21.12 so na cesti maršala Tita na Jesenicah, gasilci GARS Jesenice,  iz pokvarjenega dvigala rešili eno ujeto osebo.

Izpostava Ljubljana

Ob 3.52 je na Zaloški cesti v Ljubljani občanka zaspala in se zbudila v zaklenjenem avtobusu. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so ob prisotnosti policije odprli vrata avtobusa.

Ob 6.26 je v kinu Bežigrad na Linhartovi cesti v Ljubljani odtrgalo zaporni ventil vodovoda. Varnostnik je zaprl glavni ventil. Gasilci GB Ljubljana so posesali vodo in zatesnili cev.

 

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/