Skoči do osrednje vsebine

Poklic pravosodni policist na Kariernem sejmu v Ljubljani

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij se danes udeležuje kariernega sejma MojeDelo.com v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na dogodku predstavljamo poklic pravosodni policist.

V času kariernega sejma sodelavci – pravosodni policisti iz različnih zavodov za prestajanje kazni zapora skrbijo za predstavitve poklica na razstavnem prostoru. Obiskovalcem smo pokazali opremo pravosodnih policistov, video predstavitev z utrinki z usposabljanja in predstavili delo vodnika službenega psa. Obiskovalci si lahko ogledajo načrte novega zapora v Ljubljani ter načrte obnovljenega in dograjenega ženskega zapora na Igu, preizkusijo se lahko tudi v grajenju stolpa iz ravnotežnostnih kock »Dobra roka«. Kocke izdelujejo zaprte osebe v več zaporih ter simbolizirajo pomen druge priložnosti in vztrajnosti. Vodnika iz zavoda Dob sta pripravila prikaz dela s službenim psom za splošno uporabo, pri čemer jima je pomagal nemški ovčar Lan.

Ekipo pravosodnih policistov so v znak podpore na dogodku obiskali državni sekretar Ministrstva za pravosodje Zlatko Ratej, skupaj z vodjo kabineta Špelo Jovanovič Gaberšek ter generalni direktor mag. Bojan Majcen in predsednik Sindikata državnih organov Frančišek Verk.

Pravosodni policisti s svojim delom uresničujejo poslanstvo Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij: skrbijo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zaprtim osebam zagotavljajo možnost resocializacije. Njihovo delo je dinamično in vključuje predvsem skrb za varnost, red ter disciplino v varovanih objektih - zaporih.

Z različnimi promocijskimi aktivnostmi želimo povečati prepoznavnost poklica pravosodni policist in s tem pridobiti potrebne kadre. Trenutno razpisujemo 13 prostih delovnih mest za pravosodne policiste v zavodih: Dob, Ljubljana, Koper, Maribor in Celje. Prijazno povabljeni, da nas obiščete na sejmu, pobliže spoznate Poklic, s katerim rasteš! ter se prijavite na prosta delovna mesta.