Skoči do osrednje vsebine

Minister Zvone Černač v Obalno–kraški regiji

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
V okviru obiska vlade v Obalno–kraški regiji se je minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač udeležil sestanka predsednika Vlade Republike Slovenije z župani v regiji in se sestal z vodstvom Inkubatorja d. o. o. Sežana.

Po delovnem posvetu vlade se je minister Zvone Černač skupaj s predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšo in ministri sestal z župani Obalno–kraške regije. Župani so predstavnikom vlade predstavili naložbene načrte svojih občin.

Minister je obisk nadaljeval v Sežani, kjer ga je sprejel direktor Inkubatorja Sežana Dorijan Maršič s sodelavci. Inkubator Sežana z evropskimi sredstvi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ustvarja okolje za razvoj poslovnih idej in ustvarjanje novih zagonskih podjetij. Na sestanku, ki se ga je udeležil tudi Mark Boris Andrijanič minister za digitalizacijo, je vodstvo inkubatorja ministroma predstavilo projekt SIO-INKSEŽANA 2020-2022, v okviru katerega želijo identificirati več kot 60 poslovnih idej ter podpreti več kot 40 potencialnih podjetnikov. »Krepitev slovenskega gospodarstva z razvojem podpornega okolja, ki omogoča lažje ustanavljanje podjetij z višjo dodano vrednostjo in obstoječim podjetjem pomaga pri premagovanju ovir je primer smotrne porabe evropskih sredstev, pripomore pa tudi k odpravi razlik v razvoju in razvitosti med posameznimi območji v regiji. « je po sestanku povedal minister Černač.

Obisk Obalno–kraške regije je minister sklenil z udeležbo na javni tribuni, na kateri sodelujejo  župani, gospodarstveniki in drugi nosilci razvoja v regiji.