Skoči do osrednje vsebine

Dnevi odprtih vrat za srednje šole

Z dijaki različnih slovenskih srednjih šol smo se podali na virtualno pot meroslovnega raziskovanja in iskali odgovore na vprašanja kako pomembna so merjenja, kaj vse vpliva na točnost meritev, kaj je merilni pogrešek, kako ga pravilno razumeti in kako rezultati meritev vplivajo na naše življenje.

Živimo v času epidemije korona virusa, ko nam poti pogosto prekrižajo situacije, na katere nimamo vpliva in ki lahko ustvarjajo nelagodje ali ogrožajo zdravje ter življenja vseh nas. Sedaj se še toliko bolj začenjamo zavedati, kako pomembna so merjenja, kaj vse vpliva na točne meritve, kaj je merilni pogrešek, kako ga pravilno razumeti in kako rezultati meritev vplivajo na naše življenje.

Skupaj smo se podali na virtualno pot meroslovnega raziskovanja in s pomočjo učnega lista, z dijaki različnih slovenskih srednjih šol, iskali odgovore na številna vprašanja. Udeležba na virtualnih Dnevih odprtih vrat, ki so potekali od 12. do 14. oktobra 2021 je bila letos rekordna saj smo beležili preko 550 prijav oziroma obiskov.