Skoči do osrednje vsebine

RAZSTAVA ‘PRIHODNOST BIVANJA’ V EINDHOVNU

Veleposlanica Štiglic je v Eindhovnu uradno odprla razstavo sodobnega slovenskega oblikovanja "The Future of Living" kot del programa "Dutch Design Week 2021". Do 24. oktobra, si lahko ogledate 19 od 90 izbranih izdelkov, ki so v zadnjih dveh letih prejeli znak oblikovalske odličnosti "Made in Slovenia".

Veleposlanica Štiglic nagovori goste | Avtor: @studio.about.today

1 / 6

Potujoča razstava se predstavlja na 25 lokacijah in dogodkih po svetu, posvečenih oblikovanju in kreativnemu gospodarstvu. Veseli smo, da je bil Eindhoven izbran kot ena izmed prominentnejših lokacij. Prav tako je enkratna tudi centralna lokacija razstave (v Microlabu), ki jo na dan obišče tudi do 2000 ljudi.

Celoten projekt, ki je nastal v sodelovanju s Centrom za kreativnost, Ministrstvom RS za zunanje zadeve, Ministrstvom RS za kulturo in slovenskimi veleposlaništvi po svetu, je eden večjih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Razstava izbora sodobnega slovenskega oblikovanja zajema izdelke lokalnega izvora in poudarja vlogo kulturnega in kreativnega sektorja kot gonili trajnostnega razvoja. Poudarek razstave je tudi na internacionalizaciji slovenskega oblikovanja, na iskanju podjetniških priložnosti in mednarodnega sodelovanja.

Vabljeni k ogledu!