Skoči do osrednje vsebine

Avstrijskemu brigadirju Danielu Preglu medalja za mednarodno sodelovanje

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret je nerezidenčnemu obrambnemu atašeju Republike Avstrije brigadirju Danielu Preglu danes podelil medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje.

Brigadir Daniel Pregl dolžnost nerezidenčnega obrambnega atašeja Republike Avstrije v Republiki Sloveniji, s sedežem v Budimpešti na Madžarskem, opravlja od maja 2019 do konca oktobra 2021. Tradicionalno odlično dvostransko sodelovanje na obrambnem in vojaškem področju med Slovenijo in Avstrijo se je med njegovim mandatom nadaljevalo in nadgradilo. Posebej aktivno vlogo je imel ataše pri pripravi in podpisu Pisma o dogovoru med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Zveznim ministrstvom za obrambo Republike Avstrije o dvostranski izmenjavi vojaških radarskih podatkov, ki sta ga obrambna ministra obeh držav podpisala decembra lani ter pri pripravi Tehničnega sporazuma med ministrstvoma Republike Slovenije in Republike Avstrije za sodelovanje na področju vojaških službenih psov, ki je v fazi podpisovanja.

Sekretar in brigadir z medaljo. V ozadju zastave Avstrije, Slovenije in EU

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret je nerezidenčnemu obrambnemu atašeju Republike Avstrije brigadirju Danielu Preglu danes podelil medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje | Avtor: Vekoslav Rajh, MORS