Skoči do osrednje vsebine

Uvodno predavanje ministra dr. Logarja ob začetku izobraževalnega leta Diplomatske akademije

  • Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes z uvodnim predavanjem ob začetku novega izobraževalnega leta nagovoril slušatelje Diplomatske akademije. "V iztekajočem se letu je slovenska diplomacija naredila pomembne premike. Slovenijo smo trdno navezali na okolja, iz katerih izhajamo in s katerimi delimo vrednote in interese," je minister poudaril v predavanju zaposlenim diplomatom doma in po svetu.

minister dr. Logar sedi za mizo in ima govor preko avdio-video konference

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes z uvodnim predavanjem ob začetku novega izobraževalnega leta nagovoril slušatelje Diplomatske akademije | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Minister dr. Logar je izrazil zadovoljstvo nad bogatim programom, ki ga je Diplomatska akademija izvedla v preteklem letu in njeno delovanje ocenil kot dobro prakso digitalnega prehoda v smeri učinkovitejše uporabe digitalnih poti za ohranjanje znanja v diplomatskih vrstah. Diplomate je seznanil s predlogi za osvežitev posameznih delov strategije slovenske zunanje politike in predstavil dosedanje aktivnosti v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. V predavanju se je posvetil tudi prihodnjim načrtom slovenske diplomacije, ki naj še naprej deluje kot usposobljena, samozavestna, dinamična, podjetna in uspešna diplomatska služba slovenske države. 

Lani ustanovljena Diplomatska akademija, ki je zastavljena s ciljem izobraževanja bodočih slovenskih diplomatk in diplomatov ter permanentnega izpopolnjevanja in usposabljanja že delujočih diplomatov, je tako pričela z novim izobraževalnim letom.